Канят малки варненчета да рисуват за днешния Международен ден без

...
Канят малки варненчета да рисуват за днешния Международен ден без
Коментари Харесай

Канят варненчета да рисуват за Международния ден без найлонови торбички

Канят дребни варненчета да рисуват за днешния Международен ден без найлонови торбички, научи Varna24.bg .

Елате на 3 юли на фестивала " Зелена гражданска война “, с цел да отпразнуваме уместно Международния ден без найлонови торбички. Ще рисуваме и творим дружно неповторими торби. Темата е “Мисия Планета ". Всички деца над 6 години могат да се включат в най-забавния и цветен конкурс. Входът е свободен, материалите за творчество са обезпечени от " За Земята “, а торбичките – от Обществен център за околна среда и стабилно развиване – Ecovarna, оповестиха уредниците.

Всяко детско произведение ще бъде снимано и оповестено в изложба за гласоподаване през фейсбук страниците на Улицата на готвачите и на Обществен център за околна среда и стабилно развиване – Ecovarna. Малкият художник, събрал най-вече гласове до 08.07 (събота), ще получи премия.

Конкурсът за рисувана торбичка ще се организира през днешния ден - 3 юли от 18 часа в шатра " Еко работилници “ на " Зелена гражданска война “ в градинката до Община Варна.

Всеки път, когато пазаруваш с торба за МНОГОКРАТНА приложимост, печелиш ти, печели и Земята. “Торбичка ли? #НеМерсиНосяСи “.

А за какво е убийствено за природата потреблението на найлонови торбички и пластмасови произведения за еднократна приложимост, ще разберете от демонстрацията " Изследване на микропластмаса с микроскоп “ още веднъж на 3 юли и още веднъж на " Зелена гражданска война “ в шатрата за полемики от 12 до 16 ч. Никола от LessPlastic Bulgaria ще опише какво съставлява микропластмасата и по какъв начин тя попада в околната среда. Ще има и проява, в която може да участвате. Заповядайте и се запознайте от близко с тази настояща тематика и вероятните позволения на казуса с несъразмерната приложимост на пластмаса.

От 16 до 18 ч ще се организира фото акция " Чисто Черно море “ на плажа под хотел " Черно море “. Ако се интересувате по-дълбоко от тематиката, за вас е форумът " Как да се придвижим към задачата Нулеви боклуци " в зала " Пресцентър “ във Фестивален и конгресен център – Варна от 10 до 12 ч на 3 юли. От 20 ч ще сме още веднъж на фестивала за прожекцията на кино лентата " Море напразно “ (Wind2Win).

Днес от 12:00 до 16:00 часа в границите на фестивала ще се организира проучване за микропластмаса с микроскоп с Никола Бобчев от Lessplastic Bulgaria.

От 16:00 до 18:00 часа - Фото акция " Чисто Черно море “ на плажа до хотел " Черно море “ – включи се и ти!

От 18:00 до 19:00 часа - Конкурс за рисувана торбичка

От 19:00 до 20:00 часа - Лекция " Що е то микропластмаса? “

От 20:00 до 22:00 часа - прожекция на кино лентата " Море напразно “ (Wind2Win) – 45 мин.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР