Канцлерът в сянка Рейчъл Рийвс предупреди за опасностите“ от основното

...
Канцлерът в сянка Рейчъл Рийвс предупреди за опасностите“ от основното
Коментари Харесай

Рейчъл Рийвс предупреждава да не се променя начина, по който Английската централна банка плаща лихва върху резервите

Канцлерът в сянка Рейчъл Рийвс предизвести за „ заплахите “ от главното преразглеждане на метода, по който Английската централна банка заплаща рента на комерсиалните кредитори по техните депозити, заливайки ги със студена вода концепция, която някои икономисти споделиха, че може да помогне на лейбъристкото държавно управление да откри спестявания.

Рийвс сподели във вторник, че лейбъристите нямат проекти да „ разпределят “ лихвите, плащани върху запасите, които комерсиалните банки държат в BoE, което общо към £770 милиарда.

Такъв ход, който би трябвало да бъде подхванат от централната банка, може евентуално да спести на обществения бранш милиарди лири годишно, само че Рийвс допусна на конференция, че не се интересува в измененията.

Запитан за концепцията, Рийвс сподели: „ Нямаме проекти да вършим това. И в действителност заплащането на рента върху запасите е част от трансмисионния механизъм за паричната политика, това е един от методите, по които по-високите лихвени проценти минават към действителната стопанска система....

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР