Канцлерът в оставка Ангела Меркел призова в събота германците да

...
Канцлерът в оставка Ангела Меркел призова в събота германците да
Коментари Харесай

На изпроводяк Меркел отново призова германците да се ваксинират

Канцлерът в оставка Ангела Меркел прикани в събота германците да се имунизират, с цел да оказват помощ за превъзмогване на " трагичната " четвърта вълна на ковид. Това съобщи Ройтерс.

" Намираме се в доста сериозна обстановка. В някои елементи на страната тя може да се опише единствено като трагична: претъпкани интензивни отделения, тежко заболели хора, които би трябвало да бъдат прекарвани със аероплан през цяла Германия, с цел да получат нужната им помощ. Ето за какво още веднъж се обръщам към вас със незабавен апел: приемете вируса съществено ", сподели Меркел в последното от 660-те си видеообръщения, които записа на поста канцлер.

" Сложете си ваксина. Няма значение дали става въпрос за първа доза или за бустерна. Всяка ваксина оказва помощ ", добави тя.

В четвъртък Германия до всички обекти, с изключение на до най-необходимите - магазини за хранителни артикули, аптеки и пекарни. Заговори се и за въвеждане на наложително ваксиниране.

В събота в страната бяха регистрирани 64 510 нови случая на ковид и още 378 смъртни случая, с което общият брой на жертвите доближи 102 946.
 Меркел се елементарни с канцлерския пост – с боен обред от XVI в.
Меркел се елементарни с канцлерския пост – с боен обред от XVI в.

Тя благодари на медиците...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР