Канцлерът Олаф Шолц участва в церемония по откриването на втория

...
Канцлерът Олаф Шолц участва в церемония по откриването на втория
Коментари Харесай

Германия откри втори плаващ терминал за втечнен газ в Лубмин - Свят

Канцлерът Олаф Шолц взе участие в гала по откриването на втория немски плаващ терминал за полутечен природен газ в град Лубмин, ситуиран на брега на Балтийско море, съобщи Асошиейтед прес.

Церемонията се състоя по-малко от месец откакто той откри първия немски терминал за полутечен природен газ във Вилхелмсхафен. Очаква се през идващите месеци да бъдат пуснати в употреба още няколко терминала, в това число и още един в Лубмин.

Германското държавно управление взе решение за създаване на новите уреди броени дни след началото на съветската инвазия в Украйна.

Терминалите са част от напъните на Берлин за попречване на енергийната рецесия, които включват и краткотрайно активиране на остарели въглищни електроцентрали, както и удължение на периода на употреба на последните три атомни електроцентрали в страната. Те трябваше да бъдат изключени в края на предходната година, само че немските управляващи взеха решение да останат в употреба доникъде на април.

Германия работеше и за запълване на газовите си складове преди зимата. Миналата седмица федералната организация за регулация на мрежите съобщи, че тази зима е " все по-малко евентуално " да има дефицит на газ.

Шолц похвали скоростта, с която са издигнати първите терминали, и съобщи, че специфичният транспортен съд за регазификация, нужен за третия немски терминал в Брунсбютел, ще дойде идната седмица.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР