Канцлерът Олаф Шолц и ръководителите на 16-те германски провинции се

...
Канцлерът Олаф Шолц и ръководителите на 16-те германски провинции се
Коментари Харесай

Германия одобрява по-строги мерки за миграцията

Канцлерът Олаф Шолц и ръководителите на 16-те немски провинции се споразумяха за нови ограничения за справяне с възходящата миграция след напрегнати договаряния, съобщи Агенция Франс Прес.


През първите четири месеца на 2023 година в Германия са подадени към 101 981 молби за леговище, което е със 78% повече в съпоставяне със същия интервал на 2022 година

Миналата година в Германия бяха подадени съвсем 218 000 молби, което е най-високият брой от 2015-2016 година Най-голям брой новопристигнали са от разкъсваните от войни Сирия и Афганистан, следвани от Турция и Ирак.

Освен това повече от един милион души са пристигнали от Украйна след нахлуването на Русия в страната.

В съглашението се планува рационализация на ИТ системите, която да спомогне за ускорение на обработката на молбите за леговище, която понастоящем лишава приблизително 26 месеца, като евентуално ще форсира експулсирането на лицата с несполучливи молби.

Беше контрактувано удължение на оптималния период на задържане на мигранти от 10 на 28 дни, с цел да се улесни издаването на заповеди и поддържането на задържането им преди вероятно експулсиране.

Германия също по този начин ще се стреми да реализира " нови партньорства в региона на миграцията " със страните на генезис на новопристигналите, съобщи Шолц на конференция.


Шолц съобщи, че споразуменията ще улеснят идването на " дипломиран личен състав " от съответните страни в подмяна на покупко-продажби, позволяващи връщането на незаконните мигранти.

Федералното държавно управление и районите се оповестиха срещу въвеждането на непрекъснати гранични инспекции със прилежащите страни, само че отхвърлиха да го изключат.

Понастоящем Германия ползва закрепен надзор единствено за всички преминаващи по границата ѝ с Австрия.

Позовавайки се на тази договореност, Шолц съобщи, че " сходни ограничения " ще бъдат подхванати и с други прилежащи страни според от обстановката.

Германия също по този начин граничи с Белгия, Чехия, Дания, Франция, Люксембург, Нидерландия, Полша и Швейцария.

Повторното въвеждане на гранични инспекции в Шенгенското пространство за свободно придвижване на Европейския съюз е позволено единствено при изключителни условия. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР