Канцлерът на Германия ще бъде разпитана днес от германските депутати

...
Канцлерът на Германия ще бъде разпитана днес от германските депутати
Коментари Харесай

Ангела Меркел на разпит заради лобиране за Wirecard

Канцлерът на Германия ще бъде разпитана през днешния ден от немските депутати за какво е лобирала за доставчика на електронни заплащания единствено месеци преди да банкрутира.
Появата на Меркел ще означи кулминационната точка в общественото следствие на спекулация, избрана като най-голямата следвоенна машинация в страната, която опетни репутацията на Германия за почтеност, разкри връзките сред политиката и бизнеса и провокира оставки и наказателни следствия, заяви Ройтерс.
Правителството съобщи, че Меркел не е знаела за нередностите във Wirecard. След разкриването на неналичието на 1,9 милиарда евро компанията разгласи неплатежоспособност.
Wirecard, който стартира с обработка на заплащания за хазарт и порнография, бе приветстван като необичаен образец за немския софтуерен триумф.
БГНЕС напомня, че Според следствието на прокуратурата, през 2015 година измамата към този момент е била в ход.
И тримата са обвинени в „ надуване на салдото и размера на приходите посредством подправяне на постъпленията в компанията “.
" Компанията трябвало да бъде показана като финансово мощна и привлекателна за вложителите и клиентите, тъй че заемите да могат да се получават постоянно от банки и други вложители, както и да я поддържат, като генерират личен приход ", обявиха прокурорите.
 Пореден арест по случай с огромна финансова машинация в Германия Пореден арест по случай с огромна финансова машинация в Германия
Прокуратурата в Мюнхен арестува шефа на основаното в Дубай акционерно сдружение " Уайъркард " (Wirecard) като част от следствието...
В реалност най-късно към края на 2015 година на обвинените е било ясно, че групата Wirecard осъществя загуби.
Огромната машинация беше разкрита през юни, когато инспекторите ErnstYoung обявиха, че не са съумели да открият сумата от 1,9 милиарда евро в сметките на компанията.
Липсващите парични средства съставляват една четвърт от салдото.
Предполага се, че сумата е била покрита за опасности от търговията, осъществена от трети лица от името на Wirecard и е трябвало да седи в доверителни сметки в две филипински банки. Централната банка на Филипините обаче съобщи, че парите в никакъв случай не са влизали в паричната й система и двете азиатски банки, BDO и BPI, отхвърлиха връзка с Wirecard.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР