Канцлерът на Германия Олаф ШолцОлаф Шолц е германски политик от

...
Канцлерът на Германия Олаф ШолцОлаф Шолц е германски политик от
Коментари Харесай

Шолц обеща, че държавните плащания в Германия няма да спрат въпреки бюджетната криза

Канцлерът на Германия Олаф Шолц  Олаф Шолц Олаф Шолц е немски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021 през днешния ден направи държавно изказване пред Бундестага във връзка обстановката към бюджета на Федералната република, осведоми формалният уебсайт на долната камара на немския парламент (bundestag.de).

" Държавата ще продължи да извършва своите задания ", съобщи Шолц, представен от ДПА. 

Изявлението му идва на фона на решение на конституционния съд на страната, който на 15 ноември забрани да бъдат употребявани за други цели остатъчните средства от немски фонд, който в началото е основан за финансова поддръжка на бизнеса и семействата, потърпевши от рестриктивните мерки, наложени по време на пандемията от КОВИД-19.

Съдебното решение безусловно образува " дупка " в размер на 60 милиарда евро в бюджета на Федералната република, показва ДПА.

В своята тирада Олаф Шолц  Олаф Шолц Олаф Шолц е немски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021 се обърна към немските жители: " Решението на Конституционния съд няма да промени по никакъв метод вашият естествен темп на живот - без значение дали получавате помощи за развъждане на дете, стипендия, пенсия или държавна поддръжка за жилищен наем ".

Шолц даде обещание, че неговото държавно управление ще постави старания, с цел да може " допустимо най-бързо " да откри решение на бюджетната рецесия, провокирана от решението на съда. Той обаче не уточни доста съответно какви ограничения ще бъдат подхванати, отбелязва Асошиейтед прес. 

Германското съдружно държавно управление утвърди през вчерашния ден (27 ноември) промени в бюджета на страната, с които краткотрайно да бъдат анулирани рестриктивните мерки върху тавана на държавния дълг, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Управляващите в Берлин възнамеряват да усилят заемите с още към 45 милиарда евро.

Правителството на Германия има намерение да покрие с тези средства разноските, които към този момент е направило за субсидиране на сметките за сила на потребителите в изискванията на висока инфлация, както и за подкрепяне на потърпевшите от наводненията в страната. 

Ако не бъде обновена разходната част на държавния бюджет, съдружното държавно управление на Шолц е насила да замрази редица заплащания, откакто Конституционният съд съдът му забрани да употребява 60 милиарда евро от фонда за финансова поддръжка, основан по време на пандемията от ковид, показват специалисти. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР