Канцлерът на Германия Олаф Шолц предлага ваксинацията да е задължителна.

...
Канцлерът на Германия Олаф Шолц предлага ваксинацията да е задължителна.
Коментари Харесай

Канцлерът на Германия предлага ваксинацията да е задължителна

Канцлерът на Германия Олаф Шолц предлага имунизацията да е наложителна. В страната записаха рекорден брой новозаболели за ден - над 80 хиляди и 400. Той благодари при започване на дебата в Народното събрание и добави, че се надява на бързи и качествени решения.

" Мисля, че е належащо и ще повторя - решението да не се ваксинираш не е решение, което вземаме единствено за себе си, а за още 80 милиона души и ние виждаме това по време на пандемията от ковид ", съобщи канцлерът на Германия Олаф Шолц.

Предложението за наложителната имунизация ще бъде готово до края на януари, гласоподаване може да се чака през март.

Британският министър-председател Борис Джонсън си призна, че е взел участие в тържество на " Даунинг стрийт " по време на първата строга карантина преди 2 години.

Борис Джонсън се извини, че бил на празненство по време на локдауна

В Народното събрание Джонсън се извини. Каза, че схваща недоволството. Заяви, че е приел събирането за работно и е бил на него единствено 25 минути. Става дума за събитие от май 2020 година, на което са участвали най-малко 30 души, измежду които Джонсън и брачната половинка му. Според разпоредбите, които са били в действие тогава, британците са можели да се виждат на открито САМО с един човек.

" Господин ръководител, желая да се извиня. Знам, че милиони хора в цялата страна направиха голяма всеотдайност през последните 18 месеца. Знам за тъгата, през която са минали, поради невъзможността да се простят с околните си, да живеят живота, който желаят, да вършат нещата, които обичат. И разбирам гнева, който те изпитват към мен и държавното управление, което управлявам, когато си мислят, че даже хората на " Даунинг Стрийт ", които дефинират разпоредбите, не ги съблюдават ", съобщи Борис Джонсън, министър-председател на Англия.

Действията на премиера провокираха рецензията освен на опозицията, която го прикани да подаде оставка, само че и на британците, които се възмутиха, че това е двуличие и че, до момента в който хора са умирали, те са пили вино, а извинението не е задоволително.

" Това е толкоз смущаващо, унизително, срамно състояние - за него и за страната, която той се допуска, че би трябвало да управлява ", счита Даниел Милър, гражданин на Лондон.

Според фамилии, изгубили свои близки, извинението на Джонсън е закъсняло.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР