Канцлерът на Германия Олаф Шолц отказа днес да откликне на

...
Канцлерът на Германия Олаф Шолц отказа днес да откликне на
Коментари Харесай

Шолц не откликна на призива Зеленски за покана на НАТО към Украйна

Канцлерът на Германия Олаф Шолц отхвърли през днешния ден да откликне на апела на украинския президент Володимир Зеленски за отправяне на покана от НАТО към Украйна да се причисли към алианса. Искането за поканата се съдържа в " Плана за победа ", показан неотдавна от Зеленски, съобщи Франс прес.

" Важно е да се си дадем сметка, че една страна във война безусловно не може да стане член на НАТО. Всеки го знае, няма различия по този въпрос ", съобщи Шолц през телевизия Цет Де Еф.

Той напомни, че по време на срещите на върха на алианса във Вилнюс предходната година и във Вашингтон тази година водачите са начертали вероятност за присъединение на Украйна, само че когато съдружниците решат това и изискванията за това са налице. " Но мисля, че оттатък това понастоящем няма нова потребност от взимане на решение ", сподели той.

Миналата седмица Зеленски изиска покана от алианса още в този момент, което ще бъде единствената и същинска гаранция за сигурността на страната му. Той изиска и западните страни да вдигнат рестриктивните мерки за потребление на оръжия, които дават на Украйна, с цел да нанася тя удари по Русия, както и да разположат на украинска територия неядрени оръжия за обезсърчаване. Нито едно от тези претенции към този момент не среща единомислеща поддръжка от страна на съдружниците, отбелязва Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

По време на изявлението довечера Шолц удостовери позицията си, че НАТО би трябвало да заобикаля да стане страна в спора, подет от Русия против Украйна през февруари 2022 година  Той също по този начин повтори опълчването си на доставката на немски ракети " Таурус " с огромен обхват, които биха могли да доближат цели, ситуирани надалеч в съветската територия - нещо, което Украйна от много време желае.
Четете още
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР