Канцлерът на Германия Олаф Шолц не е разговарял с руския

...
Канцлерът на Германия Олаф Шолц не е разговарял с руския
Коментари Харесай

Шолц заяви, че не е разговарял с Путин от декември 2022 г

Канцлерът на Германия Олаф Шолц не е разговарял с съветския президент Владимир Путин от декември 2022 година, разкри той в изявление, цитирано от " Политико ".

" Последният ни телефонен диалог беше през декември 2022 година - преди този момент разговаряхме по-често ", сподели Шолц.

Само дни преди Русия да стартира пълномащабното си навлизане в Украйна през февруари 2022 година,, където седнаха на " безпределно дълга маса ", напомни той в изявлението от четвъртък, добавяйки, че Путин " е бил обезпокоен от ковид ".

Шолц сподели, че след експлоадирането на цялостна война Русия и Украйна са се пробвали да договарят , само че Москва не е била сериозна. " Преговорите се провалиха, тъй като Русия ги употребява единствено като предлог да реалокира войските си на изток за огромна атака в това време ", сподели Шолц.
 Путин убеждава Шолц по телефона да премисли метода си към Украйна
Путин убеждава Шолц по телефона да премисли метода си към Украйна

Руският президент назова " разрушителна " линията на Запада във връзка с спора

Германският канцлер, който постоянно е подложен на критика, тъй като в помощ на Украйна, се отбрани: " Ще създадем всичко допустимо, с цел да подсигуряваме, че войната няма да ескалира.

" В същото време Германия поддържа Украйна с оръжия и муниции повече от всяка друга страна в Европа . Само за това харчим повече от 28 милиарда евро . Повече от доста други страни взети дружно. "

Обещавайки, че Германия ще " продължи да го прави толкоз дълго, колкото е належащо " , той добави, че Путин не би трябвало да разчита, че поддръжката за Украйна понижава с времето.

Шолц добави, че силата да се постави завършек на войната е в ръцете на Путин: " Нека изясня едно нещо: мирът е вероятен когато и да е. Путин просто би трябвало да спре своята варварска акция и да изтегли войските си.
 Дългата игра на Шолц за Украйна
Дългата игра на Шолц за Украйна

Има ли смяна в немската позиция и за какво Берлин потегли против Лондон и Париж
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР