Канцлерът на Германия Олаф Шолц днес се срещна с китайския

...
Канцлерът на Германия Олаф Шолц днес се срещна с китайския
Коментари Харесай

Китайският президент: Китай и Германия трябва да си сътрудничат още повече в тези времена

Канцлерът на Германия Олаф Шолц през днешния ден се срещна с китайския президент Си Цзинпин в Пекин, оповестиха китайските медии за първото от три години насам посещаване на водач на страна от Г7 в Пекин, съобщи Ройтерс.

По време на първата им персонална среща Си съобщи, че като огромни страни с въздействие Китай и Германия би трябвало да си сътрудничат още повече във " времена на промени и разтърсвания " в името на международния мир, заяви телевизия Си Си Ти Ви.

Шолц сподели на Си, че е добре, че двамата водачи се срещат персонално в с напрежение време, когато съветската инвазия в Украйна основава проблеми за международния ред, учреден на правила, заяви кореспондент на Ройтерс, съпътстващ делегацията на Шолц.

Германският канцлер също по този начин съобщи, че двамата ще обсъдят въпроси, свързани с връзките сред Европа и Китай, битката с климатичните промени и глада в международен мащаб, както и по какъв начин да се развиват китайско-германските стопански връзки. Разговорите ще обиден и тематики, по които двете страни имат разнообразни позиции.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР