Канцлерът на Германия Ангела Меркел заяви, че не е ясно

...
Канцлерът на Германия Ангела Меркел заяви, че не е ясно
Коментари Харесай

Меркел: Евролидерите може и да не се договорят за фонда за възстановяване

Канцлерът на Германия Ангела Меркел съобщи, че не е ясно дали евролидерите ще реализиран съглашение за 750 милиарда евро фонд за възобновяване на стопанската система от пандемията на срещата на върха тази седмица. Тя направи коментара на фона на съпротивата на някои страни членки, осведоми Агенция Франс Прес.

" Пътят, по който би трябвало да се движим, към момента е сложен . Не знам дали ще реализираме съглашение ", сподели Меркел преди специфичната среща на върха на Европейски Съюз в петък.
 Меркел разгласи война на отричащия обстоятелствата популизъм
Меркел разгласи война на отричащия обстоятелствата популизъм

Канцлерът изнесе тирада пред Европейския парламент

Тя обаче акцентира, че фондът за възобновяване " би трябвало да бъде голям ".

" Тъй като задачата е голяма, отговорът също би трябвало да бъде огромен ", означи тя след среща с италианския министър председател Джузепе Конте.

По думите й би трябвало да бъде нещо огромно, с цел да покажат ясно, че Европа желае да остане дружно в тези тежки времена и че има политическо измерение.

Докато фондът за възобновяване беше публично препоръчан от Европейската комисия, Меркел и френският президент Еманюел Макрон сложиха началото.

" Пестеливата четворка " - Холандия, Австрия, Дания и Швеция - обаче упорства парите да се отпускат като заеми със прецизни условия, до момента в който други страни желаят да се отпускат като грантове.

Но Конте прикани за бързо договаряне.

" Трябва да действаме бързо, тъй като историята ни учи, че най-хубавата реакция не коства толкоз доста, в случай че се случи прекомерно постепенно ", безапелационен той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР