Канцлерът на Германия Ангела Меркел заяви, че е съгласна с

...
Коментари Харесай

Меркел иска затварянето на магазините след Коледа до 10 януари |

Канцлерът на Германия Ангела Меркел съобщи, че е съгласна с рекомендациите за затваряне на магазините в страната след Коледа до 10 януари 2021 година, съобщи Българска телеграфна агенция.  

" Опитът демонстрира, че втората вълна на пандемия е по-трудна от първата. В Германия към момента има прекалено много хора, инфектирани с ковид ", сподели Меркел в Бундестага.

Тя уточни, че хората в Германия не са понижили контактите си в задоволителна степен, откакто от 2-ри ноември в страната беше въведен непълен локдаун в опит да се ограничи разпространяването на болестта, оставяйки отворени единствено учебните заведения и магазините. 

Канцлерът акцентира, че ще предприеме всички вероятни стъпки, с цел да останат отворени учебните заведения и детските градини. 

Според нея имунизацията против COVID-19 не може да докара до " огромна смяна в хода на пандемията " през първите три месеца на 2021 година, тъй като няма да бъде осъществена имунизация на задоволителен брой хора. 

" Пандемията промени   салдото на международната стопанска система, като доста страни бележат стопански спад. Най-устойчиви са стопанските системи, които съумяха да овладеят пандемията ", уточни тя.

Относно въпроса за Брекзит, Меркел съобщи, че Европейският съюз и Англия към момента могат да реализират съглашение за комерсиална договорка, само че добави, че не може да подсигурява, че ще бъде реализиран пробив на срещата на върха на Европейски Съюз този четвъртък.

По думите й двете страни към момента би трябвало да разрешат въпроса за равнопоставеността. Тя добави, че е от решаващо значение за Англия и Европейски Съюз е да поддържат равноправни условия за бъдещето.

Меркел сподели също по този начин, че Европейски Съюз търси метод да смъкна ветото, наложено от Унгария и Полша, върху бюджета на блока, като в същото време резервира правилото за върховенството на закона.

По-рано тази година Варшава и Будапеща се опълчиха на настояването на Европейски Съюз отпущането на средствата да е обвързано със зачитането на върховенството на закона на страните членки. След което последва и налагане на несъгласие за бюджета на съюза за 2021-2027 година и европейския фонд за възобновяване от коронавирусната рецесия. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР