Канцлерът на Германия Ангела Меркел се обяви против пълната забрана

...
Канцлерът на Германия Ангела Меркел се обяви против пълната забрана
Коментари Харесай

Меркел против пълната забрана за износ на оръжие към Турция

Канцлерът на Германия Ангела Меркел се разгласи срещу цялостната възбрана за експорт на оръжия към натовския съдружник Турция, заяви немската телевизия NDR.

Тя съобщи, че продажбата на оръжие за Турция към този момент е била лимитирана до известна степен, само че Турция остава основен съдружник в битката против джихадистката формация “Ислямска държава”.

Думите й са в отговор на изявлението на външния министър Зигмар Габриел, че страната е прекратила огромните оръжейни експорти към Турция поради погазването на човешките права в страната.

Меркел сподели пред немска телевизия, че Берлин ще взима решение по отношение на настояванията на Турция за продажба на оръжие въз основата на всеки обособен случай. Тя добави, че няма никаква причина за издаване на предизвестие за пътувания на германците в Турция.

Отношенията сред двете страни се утежниха внезапно след опита за боен прелом в Турция през предходната година. След него Германия упрекна управляващите в всеобщи чистки, в това число и непозволено арестуване на публицисти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР