Канцлерът на Германия Ангела Меркел отхвърли молбата на вицепрезидента на

...
Канцлерът на Германия Ангела Меркел отхвърли молбата на вицепрезидента на
Коментари Харесай

Меркел отхвърли предложението на САЩ да провокира Русия заради Украйна в Азовско море

Канцлерът на Германия Ангела Меркел отхвърли молбата на вицепрезидента на Съединени американски щати Майк Пенс да насочи немски кораби в Керченския проток. За това оповестява Bloomberg, базирайки се на лични източници.

По думите им, концепцията на Пенс е била по този метод да се покаже на президента на Русия Владимир Путин, че западните страни няма да се откажат от достъп до тази акватория, оповестява Блиц.

Изданието отбелязва, че Меркел е обяснила отхвърли си със подозрения, които са били изказани от украинския водач Петро Порошенко.

Източниците на агентството разкриват, че канцлерът на Германия е възнамерявала да насочи кораби през пролива след координиране с Франция, само че

Порошенко декларирал, че това не е задоволително за решение на проблемите му.

Президентът на Украйна желал да обезпечи непрекъснат достъп до пролива. Френската страна също решила предлагането на Пенс като ненужна провокация и го отхвърлила.

По-рано на 21 февруари министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров разгласи на конференция на представителите на Асоциацията на европейския бизнес, че Украйна готви нова провокация в Керченския проток.

" При това, както ми споделиха, обхождат страни от НАТО с покана да изпратят свои представители на тези кораби, с цел да може дружно с алианса да си проправят път през Керченския залив ", съобщи той.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР