Канцлерът на Германия Ангела Меркел нарече споразумението за Брекзита "дипломатически

...
Канцлерът на Германия Ангела Меркел нарече споразумението за Брекзита "дипломатически
Коментари Харесай

Политически реакции за одобреното споразумение за Брекзит

Канцлерът на Германия Ангела Меркел назова съглашението за Брекзита "дипломатически шедьовър ", който става основа за "организирана разлъка ". Тя добави, че към момента съжалява за решението на британците да изоставен Европейски Съюз след 45-годишно участие.

"Мисля, че бе реализиран един дипломатически шедьовър ", сподели Меркел за съглашението, което цели оставащите 27 страни от Европейски Съюз да запазят "много близки връзки " с отиващата си Англия. Германският канцлер призна, че изпитва "известно задоволство " от сключването на договорката, само че не пожела да дава мнение дали тя ще бъде предоговаряна, в случай че Камарата на общините я отхвърли.

Споразумението за Брекзита не предстои на предоговаряне, сподели през днешния ден английският министър председател Тереза Мей в унисон с изказванията на европейските си сътрудници, съобщи ДПА.
"Ако хората си мислят по някакъв метод, че ще има още едни договаряния, това не е по този начин ", сподели тя пред публицисти в Брюксел, откакто по-рано денем Европейският съвет утвърди договорката за раздялата с Обединеното кралство. "Това е споразумението; то е резултат от тежки и сложни договаряния през забележителен интервал от време. И както беше казано, това е договорката, която е на масата. Това е допустимо най-хубавата договорка. Това е единствената допустима договорка ", акцентира Мей. Британският министър председател отхвърли да разяснява какво ще се случи, в случай че Народното събрание в Лондон отхвърли съглашението.

Испания е в по-силна позиция по гибралтарския въпрос, откакто през днешния ден европейските водачи утвърдиха контракта за излизането на Англия от Европейски Съюз и обрисуваха рамката на бъдещите връзки. Това съобщи на конференция в Брюксел испанският министър председател Педро Санчес, представен от Ройтерс.

"По този метод Испания ще договаря с Обединеното кралство по гибралтарския въпрос от позиция на силата ", съобщи Санчес след срещата на върха в Брюксел за одобрение на съглашението. Гибралтар е английска отвъдморска територия от 1713 година, само че Мадрид води разногласия за нея.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР