Канцлерът на Германия Ангела Меркел изрази подкрепата си ЕС да

...
Канцлерът на Германия Ангела Меркел изрази подкрепата си ЕС да
Коментари Харесай

Меркел подкрепи идеите за самолетоносач на ЕС и европейско място в ООН

Канцлерът на Германия Ангела Меркел изрази поддръжката си Европейски Съюз да има собствен самолетоносач , оповестява Агенция Франс Прес.

На взаимна конференция с латвийския министър председател Кришянис Каринш, Меркел акцентира, че Европейски Съюз би трябвало да ускори военните си качества, само че акцентира, че тези старания не са в ущърб на НАТО.

" Разбира се, имаме явен ангажимент към НАТО ", означи тя и добави, че желанието на Германия " по никакъв метод " няма да размени НАТО, а ще укрепи партньорството със съдружниците.

Меркел посочи, че поддържа предложение на Християндемократическия съюз (ХДС) Европейски Съюз да построи самолетоносач.

" Самолетоносач...мисля, че е добра концепция ", сподели тя и добави, че е подготвена да работи върху това предложение.

Лидерът на ХДС Анегрет Крамп-Каренбауер предложи концепцията за европейски самолетоносач в публикация за " Велт ам зонтаг ", отдадена на бъдещето на Европейски Съюз. По думите й Германия и Франция към този момент работят върху взаимен план за европейски военен аероплан. Тя счита, че идната стъпка е европейски самолетоносач, който да демонстрира международната роля на Европейски Съюз като мощ, която опазва мира и сигурността.

Междувременно Меркел разгласи също, че поддържа и място на Европейски Съюз в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Според нея концепцията за едно европейско място в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации е " доста добра идея за бъдещето " и ще помогне за " събирането на европейските гласове " в международната организация.

" Добре прочут е фактът, че Франция е скептична за европейско място в Организация на обединените нации ", разясни тя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР