Канцлерът на Германия Ангела Меркел е заявила пред гръцкия премиер

...
Канцлерът на Германия Ангела Меркел е заявила пред гръцкия премиер
Коментари Харесай

Зад вас сме в спора с Турция за Егейско море, увери Меркел Ципрас

Канцлерът на Германия Ангела Меркел е декларирала пред гръцкия министър председател Алексис Ципрас, че поддръжката на Берлин е " ясна и явна " , когато той е повдигнал въпроса за турската експанзия в Егейско море , написа гръцкият вестник " Катимерини ".

Двамата са провели диалог в коридорите на срещата на върха на евролидерите в Брюксел.

 Ципрас и Меркел разискаха провокациите на Турция и разногласието за името с БЮРМ
Ципрас и Меркел разискаха провокациите на Турция и разногласието за името с БЮРМ

Двамата европейски водачи са разискали тези въпроси по време на телефонен диалог

Меркел също е споделила, че съдействието сред Европейски Съюз и Турция за прекъсване на незаконната имиграция е ефикасно, само че подчертала, че е значимо да няма напрежение в Егейско море , съгласно Атинско-Македонската осведомителна организация.

По време на диалози сред Ципрас, Меркел, ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и българския министър председател Бойко Борисов е реализирано единодушие, че съдействието на Европейски Съюз с Турция в региона на имиграцията е ефикасно, само че би трябвало да бъде засилено.

Също по този начин е контрактувано Европейски Съюз и Берлин да дават помощ във формата на инфраструктура и личен състав за усилване на защитата по границата, до момента в който Европейски Съюз ще форсира процедурата по разглеждане на бежанските молби за леговище.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР