Канцлерът на Германия Ангела Меркел дава днес за пръв път

...
Канцлерът на Германия Ангела Меркел дава днес за пръв път
Коментари Харесай

Меркел: Нуждаем се от по-голямо икономическо сближаване в рамките на еврозоната

Канцлерът на Германия Ангела Меркел дава през днешния ден за пръв път обстоен отговор на Еманюел Макрон за промяна на еврозоната, приемайки концепцията за капиталов бюджет и обявявайки се за Европейски валутен фонд.

Нуждаем се от по-голямо икономическо доближаване сред страните членки в границите на еврозоната, споделя Меркел в представено от Агенция Франс Прес нейно изявление, оповестено в неделното издание на „ Франкфуртер алгемайне цайтунг “.

По тази причина предложихме капиталов бюджет за зоната на еврото в съдружния контракт на новото немско държавно управление сред консерватори и социалдемократи и аз съм „ за “, прибавя тя. Германският канцлер приказва за двуцифрено число в милиарди евро или няколко десетки милиарда евро – много надалеч от изходните пожелания на френския президент, който е в основата на предлагането на бюджет на еврозоната. Миналата година Еманюел Макрон прикани за бюджет, равняващ се на няколко пункта от Брутният вътрешен продукт на еврозоната или няколко стотин милиарда евро.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР