Канцлерът на Австрия Карл Нехамер призова публично ЕС да финансира

...
Канцлерът на Австрия Карл Нехамер призова публично ЕС да финансира
Коментари Харесай

Нехамер: ЕС да финансира изграждането на ограда по българо-турската граница

Канцлерът на Австрия Карл Нехамер прикани обществено Европейски Съюз да финансира построяването на ограда на стойност 2 милиарда евро по българо-турската граница, където от ден на ден мигранти минават в Европейски Съюз. Предложението бе повторено от австрийския непрекъснат представител по време на срещата на посланиците на Европейски Съюз в сряда.

Темата ще бъде включена в дневния ред на започващата през днешния ден неофициална среща на министрите на правораздаването и вътрешните работи на Европейски Съюз в Стокхолм. Тя ще бъде управлявана от шведския министър на правораздаването Гунар Стрьомер и от министъра на миграцията Мария Малмер Стенергард, излиза наяве от оповестената на уеб страницата на Съвета на Европейски Съюз информация. Другите тематики ще бъдат битката с проведената престъпност и експанзията на Русия против Украйна.

Срещата ще се състои на 26 и 27 януари, като първият ден ще бъде отдаден на вътрешните работи, а вторият - на въпросите, свързани с правораздаването.

На 26 януари министрите на миграцията ще прегледат политиката на връщане, в това число съдействието с трети страни. Те ще обсъдят и по какъв начин да се обезпечи ефикасен метод на цялото държавно управление за посрещане на миграционните провокации.

Министрите на вътрешните работи, от своя страна, ще обменят отзиви по отношение на нуждата от достъп до данни, електронни доказателства и информация за правосъдни и правоприлагащи цели в цифровата епоха.

На 27 януари министрите на правораздаването ще обменят отзиви по отношение на ролята на Евроюст в поддръжка на координацията на следствията от страна на националните органи, както и по отношение на нов инструмент за прекачване на наказателни производства.

Столиците упорстват за по-строг метод и по-голяма поддръжка от страна на Европейски Съюз за преодоляване на внезапното увеличение на противозаконната миграция, само че някои оферти ще слагат ръководителя на Комисията Урсула фон дер Лайен в изключително комплицирана обстановка.

Лидерите на Европейски Съюз ще обсъдят методите за преодоляване на неотдавнашния миграционен поток на срещата си на върха от 9 до 10 февруари. По време на днешната среща в Стокхолм министрите на вътрешните работи ще създадат първи опит да очертаят кръга на промяната на Европейски Съюз в региона на миграцията. /БГНЕС

Брюксел / Белгия
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР