Канцлерът Ангела Меркел заяви днес пред германския парламент, че съдбата

...
Канцлерът Ангела Меркел заяви днес пред германския парламент, че съдбата
Коментари Харесай

Меркел: Съдбата на Европа е заложена на карта заради миграционния въпрос

Канцлерът Ангела Меркел съобщи през днешния ден пред немския парламент, че ориста на Европа е заложена на карта поради миграционния въпрос, оповестиха международните организации.

"Европа е изправена пред доста провокации, само че предизвикването, обвързвано с мигрантския въпрос, може да е решаващо за бъдещето на Европейския съюз ", сподели тя, преди да замине за днешната среща на върха в Брюксел.



В речта си пред Народното събрание тя прикани за мултилатерализъм, вместо за едностранни дейности от страна на обособените страни членки на Европейски Съюз, тъй като в противоположен случай "никой повече няма да има вяра в системата от полезности, която ни направи мощни ".
Меркел прикани за подписване на съглашения за банкет на мигранти с африкански страни по модела на договорката с Турция и добави, че с намаляването на броя на мигрантите би трябвало да бъде върнат по-стриктният имиграционен надзор отпреди 2015 година

Тя приказва и за нужните промени в еврозоната. Гръцката стратегия, сходно на други, бе огромно предизвикателство, само че можем да кажем, че еврото е устойчиво. Тези стратегии към този момент завършиха, страните от еврозоната са конкурентоспособни. Бе свършена добра работа и бе даден добър образец за европейска взаимност, сподели Меркел.



"Но към момента има потребност от промяна. Затова се споразумяхме с Франция да работим дружно " за създаване на европейски стабилизационен фонд и тип европейски валутен фонд за отбягване на евентуални рецесии, сподели Меркел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР