Канцлерът Ангела Меркел заяви днес пред германския парламент, че съдбата

...
Канцлерът Ангела Меркел заяви днес пред германския парламент, че съдбата
Коментари Харесай

Съдбата на Европа е заложена на карта заради въпроса за миграцията, каза Меркел

Канцлерът Ангела Меркел съобщи през днешния ден пред немския парламент, че ориста на Европа е заложена на карта поради миграционния въпрос, оповестиха международните организации.

" Европа е изправена пред доста провокации, само че предизвикването, обвързвано с мигрантския въпрос, може да е решаващо за бъдещето на Европейския съюз ", сподели тя, преди да замине за днешната среща на върха в Брюксел. Меркел означи, че ще опита да реализира съглашения с " коалиция на искащите ", в случай че няма договорка с всички 28 члена на блока. Бъдещата миграция на бежанци, които към този момент са в Европейски Съюз би трябвало да се ръководи по-добре в границите на такива съглашения, добави канцлерът.

" Един човек, който търси отбрана в Европа, не може да избира страната, в която да подаде молба за леговище. Не можем да оставим сами страните като Италия, които понасят бремето на идващите ", настоя Меркел.

Говорейки извънредно прочувствено, тя се опита да завоюва на своя страна критиците в личния й закостенял блок, написа " Ройтерс ". В речта си пред Народното събрание тя прикани за мултилатерализъм, вместо за едностранни дейности от страна на обособените страни членки на Европейски Съюз, тъй като в противоположен случай " никой повече няма да има вяра в системата от полезности, която ни направи мощни ".

Меркел прикани за подписване на съглашения за банкет на мигранти с африкански страни по модела на договорката с Турция и добави, че с намаляването на броя на мигрантите би трябвало да бъде върнат по-стриктният имиграционен надзор отпреди 2015 година

Канцлерът сподели, че НАТО остава от основно значение за защитата на Германия, макар напреженията в алианса, и че Европа би трябвало да продължи разговора със Съединени американски щати за отбягване на комерсиална война.

Тя приказва и за нужните промени в еврозоната. Гръцката стратегия, сходно на други, бе огромно предизвикателство, само че можем да кажем, че еврото е устойчиво. Тези стратегии към този момент завършиха, страните от еврозоната са конкурентоспособни. Бе свършена добра работа и бе даден добър образец за европейска взаимност, сподели Меркел, представена от Българска телеграфна агенция.

" Но към момента има потребност от промяна. Затова се споразумяхме с Франция да работим дружно " за създаване на европейски стабилизационен фонд и тип европейски валутен фонд за отбягване на евентуални рецесии, сподели Меркел.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР