Канцеларията на президента на Полша съобщи, че парламентарните избори в

...
Канцеларията на президента на Полша съобщи, че парламентарните избори в
Коментари Харесай

Насрочиха парламентарните избори в Полша за 13 октомври

Канцеларията на президента на Полша заяви, че парламентарните избори в страната ще се произведат на 13 октомври, като множеството социологически организации чакат победа на ръководещата партия "Право и правдивост " с помощта на великодушните обществени разноски и мощен стопански напредък, предадоха Ройтерс и ТАСС.

"Президентът преди малко подписа разпореждане за произвеждането на избори за двете камари на Народното събрание на 13 октомври ", съобщи представител на президента Анджей Дуда, потвърждавайки датата, която Дуда предложи предходната седмица.

Според допитване от предходната седмица на института ИБРИС "Право и правдивост " получава 41,7 % поддръжка, основната опозиционна партия "Гражданска платформа " е с 25 %, а коалиция на леви сили е с 10,2 %.

От идването си на власт през 2015 година "Право и правдивост " е в спор с Европейския съюз поради промените си на правосъдната система, както и за политиката си в региона на миграцията и околната среда. Според нейни критици тези разногласия може да се изострят при повторна победа на сегашните ръководещи, отбелязва Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР