Кантората ни бе принудена да разшири и засили обхвата наобезпечителните

...
Кантората ни бе принудена да разшири и засили обхвата наобезпечителните
Коментари Харесай

Пострадалите при взрива в Хитрино иска нови обезпечителни мерки

Кантората ни бе принудена да разшири и ускори обсега наобезпечителните ограничения, които имат за цел да подсигурят действителното погашение на компенсации на потърпевшите от взрива в Хитрино от единия от ответниците " Булмаркет рейл карго " ЕООД, след привършване на делата за обезщетение, осведоми ДАРИК.

Това заяви Николай Димитров от софийската адвокатска адвокатска фирма, която съставлява околните на починалите и потърпевшите при железопътната злополука в обитаемото място.

След като в извършеното авансово поръчителство на исковете на потърпевшите стана видно, че " Булмаркет рейл карго " ЕООД е изчистила своите валутни наличия по сметките си в банките в страната, поискахме нови обезпечителни ограничения. Те са наложени по отношение на главните участници в бизнеса с горива в България и по отношение на други сдружения от гравитиращи и част от групата на " Булмаркет ", означи Димитров.
 
По думите му ограниченията по отношение на тези сдружения се показват в запор на финансовите вземания, които има  " Булмаркет рейл карго " ЕООД по подписани контракти и анекси към тях в интервала 2015-2017 година, имащи за предмет осъществяване посредством железопътен транспорт от страна на компанията на течни, твърди и газообразни горива със съответните сдружения.

До всички тези трети лица са изпратени писма, посредством които са съответно известени и предизвестени, че в случай че извършат каквито и да било търговски покупко-продажби, имащи за цел да преустановят или прикрият техни финансово-икономически връзки, ще доведат до съображение да потърсим от тях освен имуществена отговорност, само че и цялостна инспекция на активността, която правят в България и на територията на Европейския съюз, посочи Димитров.

Според адвокатската адвокатска фирма всяка една от експертизите по наказателното произвеждане по безапелационен и безспорен метод потвърждава, че основна и единствена причина за настъпилото събитие е само и само високата скорост на влаковата композиция и са поискали от съда да бъдат привлечени очевидци, които ще дадат показания по отношение на структурата на бизнеса на " Булмаркет ДМ " ООД и " Булмаркет рейл карго " ЕООД.
 

Исковите молби от наследниците на умрелите и потърпевшите при влаковата злополука в Хитрино са в размер на към 10 млн. лева Вече работим и по искови молби на стойност няколко милиона лв. на представители на дребния бизнес в обитаемото място, чийто обекти са потърпевши от гърмежа, добави Димитров.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР