Кант е последният влиятелен философ на модерна Европа от класическата

...
Кант е последният влиятелен философ на модерна Европа от класическата
Коментари Харесай

За мъжа няма нищо по-обидно от това да го нарекат глупак, а за жената – че е грозна.

Кант е последният авторитетен мъдрец на съвременна Европа от класическата редица по доктрина на знанието по време на Просвещението, която стартира с Джон Лок, Джордж Бъркли и Дейвид Хюм. Той е измежду най-влиятелните мислители в историята на западната философия.

Кант посочва личната си философска теория трансцендентален идеализъм. Според него още обичайно философията е призвана да отговори на три съществени въпроса, които са: Какво мога да знам?, Какво съм задължен да върша? и На какво следва да се надявам? На тези въпроси респективно се пробват да отговорят трите критически съчинения на Кант: „ Критика на чистия разсъдък “, „ Критика на практическия разсъдък “ и „ Критика на способността за умозаключение “.

Кант оказва огромно въздействие върху философията на романтизма и на идеализма през 19 век и работите му са насочна точка за Хегел. Кант се приема за основоположник на немската класическа философия. Във „ Всеобща естествена история и доктрина на небето “ той излага догадка за произхода на Слънчевата система, с която нанася удар на метафизичния мироглед за света. От 1770 година с така наречен философия на рецензията Кант се афишира против догматизма на умозрителната метафизика.

 Weheartit

Вечния мир се отнася до положението на нещата, където мирът е трайно открит в избран сектор.

Видимо, концепцията за безконечен мир за първи път се появява през 18-ти век, когато Charles-Irénée Castel de Saint-Pierre разгласява есето си „ Проект за безконечен мир “ анонимно, до момента в който работи като договарящ за Договора от Утрехт. Към края на 18 век, терминът става необятно публикуван. Терминът „ Вечен Мир “ става приет, откакто немския мъдрец Имануел Кант разгласява есето си „ Вечния Мир “: метафизичен план.

 Weheartit

Дори и до в този момент, безконечен мир има голямо въздействие върху актуалната политика. Вечен мир е бил в основата на изследвания за мира и спорове, относително неотдавна, когато стартира в Европа, към 1950-те и 1960-те години.

 Weheartit

Вижте всички мисли от философа Имануел Кант в нашата изложба ТУК.

––––>>>> Към галерията!

 Weheartit

Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР