Канонадата от избори сякаш смали с около 3 % егото

...
Канонадата от избори сякаш смали с около 3 % егото
Коментари Харесай

Залогът България: Докато двама се договарят, антиевропейският вот печели

Канонадата от избори като че ли смали с към 3 % егото на партиите и най-изявените критици измежду тях започнаха да беседват. Причината за това е доста простичка. И, не, по никакъв начин не е грижата за народа.

Причина за това е Бойко Борисов, който стана народен представител и излизайки от " кошарата ", в която прекара 12 години, седна на депутатския стол като " пръв измежду равни ". Искаха да го видят измежду тях, на тяхното " равнище ".

Ситуацията при " Продължаваме промяната " е несигурна  неуместна за нов политически план, какъвто е партията на Кирил Петков и Асен Василев. Този план няма нито една конструкция в нито един регионален град, няма корав електорат и разчита на протестния избор, който от " ИТН ", Мая Манолова и Българска социалистическа партия се " реалокира " при тях.

Така подредена, политическата конюнктура дава две благоприятни условия на обединението Политическа партия и Демократична България, а точно - да направи държавно управление с обединението ГЕРБ-СДС, което ще отнеме от вота им, и другата - да не се съгласят, и отново да изгубят част от гласоподавателите си. И в двете обстановки ще изгубят.

Ако се съгласят на държавно управление с ГЕРБ-СДС, за което е повече от явно, че търсят мотив, ще имат късмет да се задържат в политиката, та даже и във властта.

Подкрепата на Демократична България в тази новосъздадена коалиция е минимална и е съсредоточена в три региона в София и в Пловдив -град. Техни поддръжници са хора с избран статус и състояние в обществото. Те още веднъж биха застанали зад тях, тъй като мислят опозиционно или са имали бизнес, който е пресиран от предходното ръководство.

Въпреки очевидно патовата обстановка по отношение на основаването на държавно управление с мандат на ГЕРБ-СДС, даже и в този миг се водят диалози и се взема решение, дали ще се реализира единодушие за образуване на държавно управление.

Знаково диалозите се организираха в Народното събрание, а не в някой мол, както се водеха такива с четворната коалиция Политическа партия, Демократична България, Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия. Знакът, че това е парламентарна страна и е извънредно време да спрем с президентската република през последните три години е ясно обрисуван.

Към този знак можем да прибавим и една скоба, а точно, че това е по самодейност на ГЕРБ-СДС, които явно " спазариха " Росен Желязков за ръководител на 49-тото Народно заседание, като облякоха това си деяние в " диалози " и вкарване на мечтаните от Политическа партия и Демократична България законодателни промени.

След изборите на 2 април всички партии са уплашени. Всички, без Движение за права и свободи и Възраждане.

Огромното им предпочитание да " изчегъртат " ГЕРБ освен, че не се сбъдна, само че ГЕРБ-СДС вкараха 5 депутата повече в 49-тото Народно събрание от 48-то. А къде са партиите, които назоваха 12-годишно ръководство " мафия ", и " мутри "? А последните сякаш щяха да са вън. И като за похлупак, Борисов влезе народен представител в Народното събрание. И внезапно настана ред и дисциплинираност. Изчегъртаните си подвигнаха резултата, а ориста на Продължаваме промяната " не е ясна.

Неясно остава и бъдещето на обединението на " паркетните лъвове " от " Демократична България ", тъй като всички помним 7-те им % от изорите на 2 октомври предходната година. Рискът да се стопят на едни последващи избори е доста огромен, а страхът от пословичната ловкост, разум и опит на Бойко Борисов ги карат да търкат потни длани.

За никой не бе изненада резултатът на " Възраждане ".

Докато двете обединения ГЕРБ-СДС и Политическа партия -ДБ не могат да намерят метод да ръководят дружно, атниевропейската и антинатовска партия на Костадин Костадинов стана трета политическа мощ в европейска България. И до момента в който изборната канонада продължава и партиите не решат да постъпят държавнически, и да си спомнят кому служат и кой заплаща масрафа, просешката сопа, до която  докараха народа, ще се обърне против тях. 

А България will keep, knock,knock, knocking on the Schengen`s door.                                                                                                      
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР