Каним всички, включително Сърбия, да се присъединят към нас в

...
Каним всички, включително Сърбия, да се присъединят към нас в
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен покани Сърбия да се присъедини към съвместното снабдаване с газ


Каним всички, в това число Сърбия, да се причислят към нас в взаимното доставяне с газ, за ​​да можем взаимно да реализираме допустимо най-хубавите резултати във връзка с цената, а вие тук, в Сърбия, сте наранени тъкмо както и ние в Европейски Съюз,  съобщи през днешния ден в Ниш председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен  Урсула фон дер Лайен Урсула фон дер Лайен – немски доктор и политик (по татко Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е, заяви вестник " Данас ", представен от Българска телеграфна агенция.

Ето за какво имаме краткосрочна поддръжка за Западните Балкани, това са 160 милиона евро настояща бюджетна поддръжка, която считам, че е безусловно нужна, с цел да може Сърбия да поддържа уязвимите членове на своето общество и уязвимите компании, само че това не е непрекъснато решение, добави тя.

Затова е значима и втората част, която е 500 милиона безплатна помощ, инвестиция в непрекъснат интерконектор с България, с цел да можем да си оказваме помощ и да не се окажем натясно, сподели фон дер Лайен.

Второ, желаеме да подкрепим Сърбия в построяването на енергийно ефикасна болница в Тиршова, губим доста отопление посредством здания, които не са енергийно ефикасни, тази болница би трябвало да бъде приключена до 2025 година, сподели председателката на Европейска комисия.

Третата стъпка е построяването на газов интерконектор сред Сърбия и Република Северна Македония, с което ще приключим нашите планове, уточни тя.

Тази енергийна рецесия идва от ужасната война, която Русия води против Украйна и по тази причина е извънредно значимо Европейски Съюз да влага още повече в Западните Балкани, тъй като това са вложения за бъдещето, за мира, за просперитета на нашият общ континент, сподели председателката на Европейска комисия.

Европейски Съюз ще остане най-големият политически и стопански сътрудник на Сърбия. Сърбия е един от сътрудниците, които са постигнали максимален прогрес към Европейски Съюз и по тази причина желаеме да подкрепим по-нататъшните ви стъпки, всички ги знаем - самостоятелност на правосъдната система и битката с корупцията, уточни тя.

Тя приветства известието, че визовата политика на Сърбия ще бъде хармонизирана с политиката на Европейски Съюз до края на годината и прикани за хармонизиране и на външната политика и политиката за сигурност.

Не на последно място, довечера ще имаме двустранна среща, само че в случай че мога да кажа това, което мощно искам, това е напредъка сред Сърбия и Косово, знаем от опит, че единствено посредством разговор могат да се вземат решение спорове и да се реализира прогрес, отбеляза  председателката на Европейска комисия.

Знам, че бъдещето на Сърбия е в Европейски Съюз, Европейски Съюз не е повсеместен без Сърбия, ние споделяме уговорката и продължаваме да работим дружно, съобщи председателката на Европейска комисия, която  довечера е на посещаване в Сърбия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР