Каним лидерите на всички парламентарно представени партии на публични консултации

...
Каним лидерите на всички парламентарно представени партии на публични консултации
Коментари Харесай

Василев: Каним всички лидери на публични консултации

Каним водачите на всички парламентарно показани партии на обществени съвещания в 12 ч. през днешния ден в зала Запад на Народно заседание. Това заявисъпредседателят на „ Продължаваме промяната “Асен Василев на ексклузивен брифинг в Народното събрание.

„ Кризата е невиждана. Ние знаем, че е доста мъчно да се излезе от от нея “, разяснява Василев, като добави, че единствено обществени съвещания с лидеритеса изходът от обстановката.

„ Те би трябвало да се излъчват онлайн, с цел да виждат всички български жители какво се случва, по този начин ще решим конституционната рецесия дружно “, добави Василев.

„ Преди 10 месеца този развой работеше сполучливо “, добави и Кирил Петков.

“Единственият метод всички български жители да са сигурни, че няма нищо подмолно, няма покупко-продажби и други, дебатът да се състои пред всички. И хората, които могат да взимат решения да участват там. И господин Бойко Борисов, в случай че реши - да заповяда “, заявиПетков.

Втори ден депутатите не могат да изберат никой от претендентите за поста. От „ Продължаваме промяната “ отдръпнаха своята номинация и по този начин кандидатите останаха 4 – Росен Желязков от ГЕРБ-СДС, Йордан Цонев от Движение за права и свободи, Петър Петров от Възраждане и Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия. Това обаче не направи събирането на нужното болшинство по-успешно.

Най-много гласове – 107, получи Росен Желязков. Те обаче не са задоволителни, защото по устав е належащо поддръжка да дадат половината плюс 1 от присъстващите депутати. След едночасова отмора народните представители ще създадат още 1 опит да дефинират своя ръководител.

Вежди Рашидов разгласи отмора от един час с думите, че това епоследен късмет.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР