Кание Уест, познат още като Йе, се е съгласил да

...
Кание Уест, познат още като Йе, се е съгласил да
Коментари Харесай

Кание Уест купува Parler, след като спряха акаунтите му в Туитър и Инстаграм

Кание Уест, прочут още като Йе, се е съгласил да закупи самопровъзгласилата се за “непрекратяема ” обществена медийна платформа, оповестиха от компанията.

Миналата седмица сметките на звездата в обществените мрежи Туитър и Инстаграм бяха спрени, откакто той разгласява антисемитски известия, написа Би Би Си (BBC).

Parler се употребява най-вече от американските консерватори. Платформата се разказва като опция на “свободата на словото ” на главните платформи.

Главният изпълнителен шеф на компанията Джордж Фармър разяснява договорката: “Йе в никакъв случай повече няма да се опасява, че ще бъде отстранен от обществените мрежи ”.

Не се разкриват изискванията на договорката, като се чака тя да бъде приключена в последното тримесечие на 2022 година

Parler загуби част от известността си през последните месеци. Платформата стана настояща след президентските избори в Съединени американски щати през 2020 година

Според Sensor Tower предишния месец приложението е било свалено 90 000 пъти в международен мащаб. За съпоставяне Туитър има 9 милиона изтегляния.

Йе, който промени името си през 2021 година, показа следното: “В свят, в който консервативните отзиви се считат за спорни, би трябвало да сме сигурни, че имаме правото да показваме свободно себе си. ”

Акаунтът му в Инстаграм беше спрян, откакто упрекна рапъра Диди, че е следен от евреи. Той се завърна в Туитър, откъдето също беше отхвърлен.

Parler е учредена през 2018 година и е основана в Нашвил, Тенеси. Според данни на платформата те имат 15 милиона регистрирани консуматори.

Това е едно от множеството приложения, които са ориентирани към консервативните консуматори. Сред тях е и подкрепяната от Доналд Тръмп платформа Truth Social.

Много от най-известните американски консерватори, измежду които политици и телевизионни фигури, имат сметки в Parler. Но в приложението има и американски крайнодесни групи, които са били изхвърлени от други платформи.

Във видеото към публикацията можете да видите какПелоси търси помощ по време на протестите в Капитолия

След щурма на Капитолия на 6 януари 2021 година платформата беше отстранена от “Ап-сторовете ” на Google и ”Епъл ” заради невъзможността на Parler да управлява наличието, оповестено в платформата. Имаше разкрития, че част от хората, взели участие в щурма, са разгласили видеа и фотоси в платформата.

Parler въпреки всичко беше върната в “ап-сторовете ” след промени в управлението и политиката за модериране на наличието.

Превод: Илина Стоянова

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР