Канелата се е смятала за подправка за любов и париКанелата

...
Канелата се е смятала за подправка за любов и париКанелата
Коментари Харесай

Магически свойства на канелата

Канелата се е считала за фалшификация за обич и пари
Канелата принадлежи към стихията на огъня и е под въздействието на Слънцето. В антични времена единствено богатите са можели да си разрешат тази фалшификация, тъй като се доставяла от другия завършек на света, пътят бил доста дълъг и търговците рискували живота си. Има една остаряла легенда за канелата. Според нея огнената птица Феникс свила гнездото си от клончета канела. За да получат мечтаната фалшификация, защото вярвали, че носи благополучие и шанс, хората подхвърляли части месо в гнездото на страховитата птица, до момента в който то паднало под тежестта на лакомствата. Тогава хората се впуснали и сграбчили от ароматните клончета. Вероятно отсам канелата е получила едно от имената си - „ огнена помощница “.

Магически свойства на канелата

Вещерите - прародители на днешните билкари, знаели за магическите свойства на подправката и постоянно я употребявали в практиката си. Смята се, че канелата има мощни вълшебен сили. Тя носи благополучие в любовта, шанс в живота, усилва парите и придава чудесно въодушевление.

Канелата се е считала за фалшификация за обич и пари. Силата й ставала двойно по-голяма, когато се добавяла към ябълки. Подходяща храна за обич били ябълково пюре с канела или ябълков къс с канела.

Ето някои старинни поверия. Ако не вярвате в тях, проверете ги, в случай че вярвате – възползвайте се.

Маговете изключително ценели канелата за нейната помощ във финансовия разцвет и я наричали фалшификация за пари. Ако желаете да подобрите финансовото си състояние, поставете канелена пръчица в портфейла си или на друго място, където съхранявате пари. Можете също да добавите изсушен лист от мента - подобен мирис сигурно ще усъвършенства вашето благоденствие. Поставете канелена пръчка и на работния плот. Но правете го скрито и невидимо от сътрудниците.

Като започнете да почиствате, прибавете щипка канела към водата, която ще почисти пода.

Древен обред за обич – В сряда или петък при възходяща Луна се пекат дребни кифлички във форма на сърце. Докато се подготвят, би трябвало да е включена сантиментална музика и да си спомняте тези приятни моменти от живота си, които сте прекарали с обичания човек.

Омесвайки тестото, прибавете към него чаена лъжичка смляна канела и направете следното наричане: „ Огнената помощница усъвършенства връзките ми с ……(името): любовта укрепва, пристрастеността се разпалва. Всичко е взаимно, всичко е за положително и общо богатство! ”

И когато кифличките са изпечени, поръсете ги с подправката. Канелата би трябвало да се прибавя строго по посока на часовниковата стрелка.

Ако връзките ви към този момент са положителни, тогава прибавете канела в тестото просто по този начин - без никакви наричания. Връзката ви ще стане още по-силна, а нейната чудна миризма ще усъвършенства настроението на всички в семейството. Не забравяйте, че не трябва да разказвате на никого за тайната на вашето фамилно благоденствие.

Канела за шанс

Много хора виждат, че канелата им носи шанс в общуването с хората. Общоприето е, че канелата усъвършенства красноречието. Ако ви предстоят значими договаряния, в решаващия ден хапнете нещо с тази фалшификация: кафе, бонбони, бисквитка или сладолед. Ако не, тогава просто сипете (по посока на часовниковата стрелка) щипка канела в лявата обувка. И затвърдете това деяние с думите: „ Успехът е с мен! “

Гадаене по канела

Да, даже подобен обред съществува. Този ритуал се прави извънредно при дъждовно време. Пожелайте си нещо хубаво или задайте някакъв въпрос шушукайки, обилно сипете канела на лявата длан и излезте на дъжда. Нека няколко капки попаднат в дланта ви и да оставят диря там. Върнете се вкъщи и деликатно изучете формата, оставена от небесните сълзи. Отговорът би трябвало да се пояснява по същия метод, както при гадаенето върху восък или в чаша кафе.

И най-после, в случай че желаете да се извърши желанието ви, излезте рано на балкона или на улицата, сипете шепа смляна канела в лявата си ръка, концентрирайте се върху желанието си, затворете очи и духнете върху канелената прахуляк, оставете я да се разпръсне към вас или напразно. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР