Канелата е много богата на антиоксиданти. Те имат мощта да

...
Канелата е много богата на антиоксиданти. Те имат мощта да
Коментари Харесай

Маски с канела ще направят косата ви като коприна

Канелата е доста богата на антиоксиданти. Те имат мощта да се борят с възпаленията в цялото тяло, да понижават вредите от свободните радикали, предизвикващи оксидативен стрес, ускоряващи стареенето и повишаващи риска от редица съществени болести, в това число рак.

Противовъзпалителните свойства на канелата са потребни и за косата и кожата. Ето за какво канелата сполучливо може да се включи в домашните ви маски за здрави коса и скалп, написа az-jenata.bg.

Ето и няколко потребни предписания:

Маска с канела и зехтин

Канелата има свойството да подтиква растежа на косата. Тя е ефикасна и при косопад, защото понижава рухването на космите и подкрепя растежа на нови. Пригответе си маска с канела и зехтин, които дружно подхранват в дълбочина скалпа, доставят скъпи потребни мазнини и антиоксиданти, успокояващи кожата на главата и стимулиращи растежа. Смесете 2 супени лъжици зехтин с 1 чаена лъжица канела на прахуляк. Разбъркайте доста добре и масажирайте скалпа в продължение на най-малко 5-6 минути. След това оставете да работи 30 минути, преди да измиете.

Маска с канела, яйце и зехтин

Добавянето на яйце към канелата и зехтина прави маската още по-подхранваща, а косата лъскава и витална. В яйцата се съдържа биотин, който е извънредно скъп за растежа на косата и възстановяване текстурата на косъма. Смесете 2 супени лъжици зехтин, 1 чаена лъжица канела и 1 цяло яйце. Разбъркайте доста добре, с цел да се смесят изцяло. Нанесете върху скалпа, масажирайте няколко минути. След това разнесете маската по продължение на косъма, с цел да се подхрани цялата коса. Нека работи най-малко 20 минути преди да отмиете.

Маска с канела, мед и зехтин

Сместа от канела и зехтин прави чудеса във връзка с прекъсване на косопада и стимулиране обновяването на кожните кафези на скалпа. Медът доставя извънредно значими хранителни субстанции, хидратира в дълбочина и прави косата здрава и лъскава още веднъж. Смесете същите количества зехтин и канела, като към тях добавите и 1 супена лъжица чист недопечен мед. Разбъркайте доста добре и нанесете върху косата с масажиращи придвижвания. Оставете да работи 15 минути и измийте.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР