Канелата е една от любимите подправки на всяка домакиня. Тя

...
Канелата е една от любимите подправки на всяка домакиня. Тя
Коментари Харесай

6 ползи, които канелата има върху човешкото здраве

Канелата е една от обичаните подправки на всяка стопанка. Тя се употребява най-много в десертите, само че може да откри своето място и в главните ястия и напитките. Освен че е доста приятна на усет и мирис, канелата е и доста потребна за здравето. Ето по какъв начин:
1. Има антивирусни, антибактериални и противогъбични свойства
Смята се, че канелата има доста лечебни и успокояващи свойства и постоянно се употребява в китайската медицина. Отличителната миризма и мирис на канела идва от етеричните масла, съдържащи се в кората, наречени цинамалдехид. Cinnamaldehyde демонстрира антивирусни, антибактериални и противогъбични свойства.
2. Съдържа антиоксиданти с противовъзпалително деяние
Канелата съдържа и огромни количества полифенолни антиоксиданти. Антиоксидантите могат да оказват помощ за предпазването на организма от заболявания и се съдържат в плодове, зеленчуци, билки и подправки. Установено е, че антиоксидантите в канелата имат противовъзпалително деяние.
 Мед и канела: 6 невероятни изгоди за здравето ни Мед и канела: 6 невероятни изгоди за здравето ни
Медът и канелата са два от най-мощните артикули, които постоянно се срещат в разнообразни кулинарни предписания и за лечебни цели. Те от дълго време са св...

3. Неговите пребиотични свойства могат да подобрят здравето на червата
Някои подправки, в това число канелата, имат пребиотични свойства, които предизвикват растежа на потребните бактерии и спомагат за угнетяване на растежа на патогенни бактерии. Следователно, включването на подправките постоянно във вашата диета може да помогне за възстановяване на здравето на червата.
Канелата също е потребен източник на манган и съдържа дребни количества калций и фибри.
4. Намалява кръвното налягане
 Канелата – нездравословна или потребна? Любопитни обстоятелства за нея и ролята й в SugaNorm Канелата – нездравословна или потребна? Любопитни обстоятелства за нея и ролята й в SugaNorm
Канелата е употребена още от антични времена като скъпа и скъпа фалшификация. В Древен Рим, тя е била даже по-скъпа от златото и среброто....
Има някои доказателства, които допускат, че потреблението на канела е обвързвана с краткосрочно понижаване на кръвното налягане.
5. Намалява кръвната захар и риска от диабет вид 2
Предполага се, че канелата може да има сдържан резултат за възстановяване на гликемичния надзор и подкрепяне на лекуването на диабет вид 2.
6. Облекчава храносмилателния дискомфорт
Екстрактът от канела се употребява за облекчение на стомашно-чревни проблеми както в източната, по този начин и в западната медицина от години. Описан е като карминатив, прочут със своите храносмилателни, антимикробни и противовъзпалителни свойства. В обичайна аюрведична медицина маслото от канелена кора се употребява за лекуване на метеоризъм и храносмилателен дисбаланс. Смята се, че топлината на канелата усилва притока на кръв и усъвършенства равнищата на О2 в кръвта, с цел да помогне за битка с заболяванията. За облекчение на храносмилателните признаци канелата се приема като част от топла напитка (подобно на чай). В този случай е по-лесно да употребявате смляна канела, вместо да се пробвате да настържете сами канелените пръчици.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР