Кандидатурата за изборен член на ВСС на Наталия Стаменова -

...
Кандидатурата за изборен член на ВСС на Наталия Стаменова -
Коментари Харесай

Наталия Стаменова е третият кандидат за член на ВСС от квотата на следователите

Кандидатурата за избирателен член на Висш съдебен съвет на Наталия Стаменова - следовател в отдел " Специализиран " в Национална следствена служба, е издигната от следователи от Националната следствена работа и от следствените отдели при окръжните прокуратури в Благоевград и Бургас, оповестиха от Висшия правосъден съвет. е оповестено в раздел " Общи събрания за избор на членове на Висшия правосъден съвет 2022 година " на интернет уеб страницата на Висш съдебен съвет.

Тя е трети претендент от квотата на следователите след и.

Наталия Стаменова има над 26 години юридически стаж. Професионалната ѝ кариера стартира през 1993 година в Столична следствена работа - Стопански отдел. В интервала от 1997 година до 2006 година поредно е била следовател в Окръжна следствена работа - Перник и в Окръжна следствена работа - София. От 2006 година е следовател в Националната следствена работа. Участвала е в основаването на Камарата на следователите в България, била е секретар на Колегията при Софийска окръжна следствена работа, а в интервала от 2012 година до 2014 година е била член на Управителния съвет на Камарата.
 Пленумът на Висш съдебен съвет отново ще преценя допустимостта на искане за отстраняването на Гешев
Пленумът на Висш съдебен съвет отново ще преценя допустимостта на искане за отстраняването на Гешев

Заседанието ще се организира на 4 април

Вносителите на предлагането показват, че следовател Стаменова се употребява с неоспорим престиж в професионалната общественост. Според тях " избирането ѝ за член на Висшия правосъден съвет би било разумна последваща крачка към потребление на нейния потенциал като персона и експерт с богата и многостранна подготовка ".

Следовател Стаменова е преподавател по тематиките за следствие на данъчни и документни закононарушения, има изявления в Бюлетина на Асоциацията на прокурорите. Три пъти е избирана за член на Комисията по атестирането и състезанията към Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет. " На базата на професионалната си подготовка и персоналната мотивация за самоусъвършенстване, тя е построила качества, които я дефинират като чудесно квалифициран следовател, постигащ значими резултати в работата. При водене на следствията показва задълбочени знания, като е финализирала сполучливо огромен брой досъдебни производства, а изразените от нея мнения са възприети като аргументирани и кореспондиращи с доказателствата и материалния закон ", твърдят вносителите на предлагането.
 Христо Иванов желае бързо
Христо Иванов желае бързо " разгонване " на Висш съдебен съвет

Той се надява " гнилите ябълки " в правосъдната система да бъдат изчистени

Междувременно на свое съвещание през днешния ден Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет позволи до присъединяване в избора на член на Висшия правосъден съвет от квотата на следователите единия от другите двама претенденти - Бойко Атанасов.

Колегията също по този начин отсрочи за последващо съвещание произнасянето си по дисциплинарно дело против Атанасов и анулира решение, с което му е наложено дисциплинарното наказване " понижаване на главното трудово заплащане от двадесет на 100 за период от една година " за позволено дисциплинарно нарушаване - деяние, довело до нарушение на текстове от Кодекса за етично държание на българските магистрати, което накърнява престижа на правосъдната власт. Причина за отлагането е липса на кворум след изработен отказ на Йордан Стоев от Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет, деклариран още при образуването на делото.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР