Кандидатурата на Швеция за членство в НАТО може да бъде

...
Кандидатурата на Швеция за членство в НАТО може да бъде
Коментари Харесай

Унгария няма да пусне Швеция в НАТО на извънредното заседание на парламента

Кандидатурата на Швеция за участие в НАТО може да бъде утвърдена, когато Народното събрание на Унгария се събере още веднъж за естествена сесия. Това съобщи парламентарната група на ръководещата партия " Фидес ", представена от " Ройтерс ".

Тя посочи, че първо чака  в Будапеща.

Това значи, че е малко евентуално депутатите от " Фидес " да участват на, свикано от опозицията за гласоподаване на ратификацията от Швеция в през днешния ден, и ратификацията ще бъде в допълнение отсрочена.

Парламентът ще заседава още веднъж след зимната си почивка в края на февруари.
 Унгария е под напън да пусне Швеция в НАТО след отстъпката за Украйна
Унгария е под напън да пусне Швеция в НАТО след отстъпката за Украйна

Орбан съобщи, че " направил всичко по силите си "

Унгария е единствената страна членка на НАТО , която към момента не е одобрила молбата на скандинавската страна за присъединение към Алианса - развой, който изисква поддръжката на всички членове. Това и провокира безпокойствие измежду съдружниците.

" Ако това е значим въпрос за шведите, тогава явно шведският министър-председател ще пристигна в Будапеща ", показаха от " Фидес ".

Миналата седмица унгарският външен министър Петер Сиярто означи, че би било " заслужено ", в случай че Улф Кристершон посети Будапеща преди ратификацията, по този начин както шведският водач също отиде и в Турция преди ратификацията от Анкара.

Премиерът Виктор Орбан поддържа по-добри връзки с Русия от други страни от Европейски Съюз и множеството членки на НАТО. Той твърди, че държавното управление му поддържа присъединението на Швеция към Алианса, само че съответният з аконопроект остава блокиран в Народното събрание от средата на 2022 година

" Премиерът Орбан даде обещание Унгария да работи " при първа опция ". Сесията в понеделник дава опция да се направи това ", показаха от посолството на Съединени американски щати късно в петък.
 Унгарският парламент ще заседава изключително за участието на Швеция в НАТО
Унгарският парламент ще заседава изключително за участието на Швеция в НАТО

Заседанието е планувано за понеделник
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР