Кандидатурата на проф. Николай Габровски е изненадваща, но и сериозна.

...
Кандидатурата на проф. Николай Габровски е изненадваща, но и сериозна.
Коментари Харесай

Политолог: Кандидатурата на проф. Габровски е сериозна, но за политиката той е случаен човек

" Кандидатурата на проф. Николай Габровски е изненадваща, само че и сериозна. От позиция на политиката обаче това е инцидентен човек . Той не е бил в обстановка да взема политически решения, да основава политическо доверие сред толкоз разграничени в позициите си политически обединения ".

Това сподели пред БНР Христо Панчугов, политолог.

И добави, че би трябвало ида се разбере политическата стратегия на идващия кабинет - дали в дневния ред могат да се разпознаят и други политически обединения.

" Който и човек да беше подложен в тази обстановка, щеше да има огромни усложнения. Не е ясно дали може да бъде генерирана политическа поддръжка. Но проф. Николай Габровски може и да се окаже и сполучлив политически ход ".

В предаването " 12+3 " политологът уточни, че българската политика е докарана до ръба на опълчването и тя не може да понесе повече спорове:

" Невъзможността да се подходи отговорно към процеса на сформиране на ръководство ще направи пленник всеки човек, който влезе в концепцията за този кабинет на малцинството. Заложник на политически ползи. Необходима е всеотдайност в такава обстановка ".

По думите на Панчугов най-вредното, което се е случило през последните два месеца, е - до момента в който политическите обединения са се правили, че водят политически диалог за ръководство, президентът е наложил личен дневен ред и се е трансформирал в индивида, който взема решение по кое време ще се организират парламентарни избори и който държи сметка на политическите обединения за метода, по който гласоподават в Народното събрание.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР