Кандидатурата на проф. Анастас Герджиков за президент е изключително интересна

...
Кандидатурата на проф. Анастас Герджиков за президент е изключително интересна
Коментари Харесай

Иван Тотев: Проф. Атанас Герджиков е антипод на Румен Радев

Кандидатурата на проф. Анастас Герджиков за президент е извънредно забавна, тъй като той е прочут човек, който има и опит в изпълнителната власт като заместник-министър, втори мандат е ректор на най-голямото висше образователно заведение – Софийския университет и ръководител на Съвета на ректорите.

Това съобщи регионалният координатор на ГЕРБ в Пловдив и член на Изпълнителната комисия на партията Иван Тотев пред Дарик Пловдив. Той акцентира, че към момента няма публична поддръжка за кандидатурата.

Според него проф. Герджиков е противовес на настоящия президент Радев, който сподели, че не може да бъде обединител на нацията.

„ Това е доста значимо, когато приказваме за обстановка като актуалната - от рецесия в рецесия и мрачни прогнози за идващите месеци. Радев с дейностите си сподели, че не може да бъде катализатор на такива процеси. Вижте какво се случва и с кораба на Камен бряг”, разяснява Иван Тотев и акцентира нуждата от устойчиво ръководство на страната.

Издигането на кандидатурата на проф. Герджиков от Инициативен комитет локалният водач на ГЕРБ дефинира като опит за отговор на това, което има сега в страната. Ректорът на СУ е безспорен контраст на сегашния държавен глава и кандидатурата му е доста оптимистична - да бъде обединител и генератор на устойчиво ръководство.

Относно кандидатските листи за 47-мо Народно заседание регионалният координатор и член на ИК на ГЕРБ инж. Иван Тотев означи, че ще има промени, само че те няма да са съществени. „ Вече е приключен номинационният развой. Очакванията ни са водачът на ГЕРБ Бойко Борисов още веднъж да бъде лидер в Пловдив”, добави той.

„ Предизвикателствата пред страната в идващите месеци –цената на тока, инфлацията, здравната рецесия, би трябвало да бъдат решени от едно държавно управление, което да има поддръжката на парламента”, безапелационен е инж. Тотев. Според него е допустима актуализацията на бюджета още веднъж да бъде на дневен ред на новото Народно заседание, което приказва, че страната е в обстановка на рецесия.

Очакванията на регионалният координатор на Пловдив е ГЕРБ да има добър резултат и да бъде незаобиколим фактор при диалозите за ново ръководство и ще инициира диалози с парламентарно показаните политически сили.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР