Кандидатурата на проф. Анастас Герджиков е на коалицията ГЕРБ-ДПС. Това

...
Кандидатурата на проф. Анастас Герджиков е на коалицията ГЕРБ-ДПС. Това
Коментари Харесай

Агент Майстора от Дондуков 2 плете интриги, опитва се да скара студентите с проф. Анастас Герджиков

" Кандидатурата на проф. Анастас Герджиков е на обединението ГЕРБ-ДПС ". Това съобщи проф. Александър Маринов, ръководител на Стратегическия съвет към президента, пред Нова Нюз.

Бившият сътрудник на Държавна сигурност с псевдоним Майстора се опита да заплете конспирация и да скара студентите и преподавателите с ректора на Алма Матер. Маринов се тормози с какви очи проф. Герджиков щял да ги огледа в този момент, откакто стотици от тях предходната година излезли на митинги. Той обаче услужливо премълчава, че работи в същия държавен университет в катедрата " Публична администрация ", намира се с младежи, които евентуално пък не са протестирали под юмрука на Румен Радев. Докато политологът им предава знанията си, не помни, че в това време написа умопомрачителните речи на президента.

" Проф. Анастас Герджиков е почитан академик и с научен престиж, само че това не е задоволително, с цел да е добър претендент в дадена акция. Характера на неговата кандидатура и силите, които го поддържат, я вършат мъчно защитима, без значение от персоналните качества ", разяснява проф. Маринов.

Той напомни, че макар оповестяването на кандидатурата като надпартийна, ГЕРБ стоят за нея, а от Движение за права и свободи към този момент са оповестили, че на втори тур ще поддържат точно проф. Анастас Герджиков. Професор Маринов съобщи още, че поддръжката на Движение за права и свободи за президента Радев преди пет години не е била желана и договаряна, а и не е била основна. А той е уверен, че има сделка сред ГЕРБ и Движение за права и свободи за актуалната поддръжка за проф. Герджиков.

Според Маринов за професор Анастас Герджиков ще гласоподават хора, които нямат възражения към предходния модел на ръководство, корупцията и злоупотребите с власт. Той добави, че кандидатурата на ректора на Софийския университет не се приема еднопосочно във висшето образователно заведение. Това било обикновено, като се има поради какъв брой хора от университета са взели участие в митингите предходната година.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР