Кандидатурата на Мария Габриел за министър-председател трябва да разглеждаме не

...
Кандидатурата на Мария Габриел за министър-председател трябва да разглеждаме не
Коментари Харесай

Йончева: В лицето на Мария Габриел виждаме Бойко Борисов

Кандидатурата на Мария Габриел за министър-председател би трябвало да преглеждаме освен като предложение на ГЕРБ, в нейно лице би трябвало да виждаме Бойко Борисов. Тя е Бойко Борисов. Възможно е да се еманципира в бъдеще от него, само че това не знаем дали ще се случи. Това съобщи Елена Йончева, евродепутат от Прогресивния алианс на социалистите и демократите, в изявление за Българска национална телевизия.

Бойко Борисов предлага Мария Габриел заради три съществени аргументи, добави тя. Първо – това е мост към партиите, с които договаря – най-много Продължаваме промяната и Демократична България, само че също и към другите. Второ – това е знак към Европейската комисия, че нейната политика ще бъде продължена. И трето – Бойко Борисов пробва да почисти имиджа си в Европа, да построи свое европейско лице, сподели тя.

Попитана за вероятно присъединяване на Българска социалистическа партия в държавно управление на Мария Габриел, Елена Йончева разяснява, че явно Корнелия Нинова е подготвена партията да бъде включена в сходно ръководство. Това ще обезличи Българска социалистическа партия, безапелационна беше тя. Българска социалистическа партия на Корнелия Нинова дълги години се бореше с ГЕРБ, само че на думи. Още преди три години споделих, че това е имитационна политика и един ден, в случай че й се даде опция, тя ще влезе в коалиция с ГЕРБ, разяснява евродепутатът.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР