Кандидатурата на Илиян Михов за управител на БНБ не е

...
Кандидатурата на Илиян Михов за управител на БНБ не е
Коментари Харесай

Любомир Каримански: В момента е много необходимо българският бизнес да бъде подкрепен

Кандидатурата на Илиян Михов за шеф на Българска народна банка не е дискутирана измежду ръководещите и измежду съдружните сътрудници. Това сподели Любомир Каримански - ръководител на Комисията по бюджет и финанси в Народно събрание, в предаването „ Тази неделя " по бТВ.

Той уточни, че занапред следва приемането на процедурни правила за обособените претенденти - за Българска народна банка или за Фискалния съвет, в пленарна зала и едвам тогава стартира да тече самата процедура. Въпреки това той дефинира Михов като евентуално добра кандидатура. Решението обаче би трябвало да бъде взето от съдружните сътрудници. „ Аз не съм сега в Народно събрание или в ръководещата коалиция, с цел да пъдя някакви постове. Аз желая да реализира някакви резултати, от които да се възползват хората в страната. И в този момент си правя работата като ръководител на Комисията по бюджет и финанси ", разяснява Каримански във връзка възможна негова номинация за поста.

Бюджетът се предлага от Министерски съвет, а Комисията по бюджет и финанси би трябвало да съобрази разноските и философията на бюджета с обособените политики, залегнали в бюджета на държавното управление. „ Ако имаме бюджет, в който се залага на финансовите разноски, на инфраструктурата, е належащо да се създадат дълбоки промени в доста браншове, с цел да могат тези финансови разноски да бъдат всмукани по този начин, че да дадат резултат в идващите години ", разясни той.

Реформи са нужни както в пенсионно-осигурителната система, по този начин и в метода, по който ще работи българският бизнес. За това е нужна доста мощ, воля и кураж, акцентира той.

Той акцентира, че сега е доста належащо българският бизнес да бъде подсилен и да се сътвори инструментариум, посредством който да може финансово да бъде резистентен. „ Този бюджет има упоритостта да го направи. Друг е въпросът дали ще има опцията и капацитета да го направи ", добави Каримански.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР