Кандидатурата на ГЕРБ/СДС Димитър Главчев, бивш народен представител от партията

...
Кандидатурата на ГЕРБ/СДС Димитър Главчев, бивш народен представител от партията
Коментари Харесай

Димитър Главчев е новият шеф на Сметната палата

Кандидатурата на ГЕРБ/СДС Димитър Главчев, някогашен депутат от партията на Борисов и ръководител за няколко месеца на 44-то Народно заседание, оглави Сметната плата.

Номинацията му бе призната стремително от депутатите, за разлика от миналата точка , която лиши на народните представители повече от 8 часа.

Единственият му съперник бе Нина Стоименова , издигната от " Възраждане ".

В последна сметка някогашният ръководител на Народното събрание бе определен на поста началник на Сметната палата със 148 гласа " за ", 34 " срещу ", а 6 народни представители се въздържаха. Кандидатът на " Възраждане " пък бе подсилен единствено от 38 депутати, 44 бяха " срещу ", а 99 се въздържаха.

" Както постоянно, сме се управлявали по правилото за избор на най-хубавия специалист и сме оставили настрани всевъзможни политически пристрастия ", посочи Деян Николов от " Възраждане " в отбрана на партийната им кандидатура.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова пък изчете професионалната биография на Димитър Главчев, преди кандидатурата му да бъде подложена на гласоподаване.
 И двамата номинирани за Сметната палата дават обещание инспекция на спрените одити
И двамата номинирани за Сметната палата дават обещание инспекция на спрените одити

Бюджетна комисия изслуша и двамата номинирани Димитър Главчев и Нина Стоименова

Припомняме, че на 20 юли Бюджетна комисия изслуша претендентите за ръководител на Сметната палата Главчев и Стоименова. И двамата претенденти дадоха обещание да ревизират спрените одити.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР