Кандидатурата на ексслужебния министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета

...
Кандидатурата на ексслужебния министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета
Коментари Харесай

Виолета Комитова може да се кандидатира за кмет на София

Кандидатурата на ексслужебния министър на районното развиване и благоустройството Виолета Комитова може да бъде издигната в идните локални избори за кмет на столицата. Това разгласи самата тя пред Българска национална телевизия.

Инициативата не идвала от самата Комитова, а от група жители, които я потърсили и я увещавали да основат предприемчив комитет за издигане на нейната кандидатура.

" Попитах ги за какво, а от диалозите се разбра, че утвърждават активността ми като длъжностен министър ", изясни самата Комитова.

Тя добави, че това е нещо в бъдеще време и не е на дневен ред да се приказва за локалните избори, само че позволи, че те може да се проведат и предварително.

Комитова подсети, че до момента в който е била длъжностен министър е подготвила законопроект за ВиК, а към това я подтикнало бедственото състояние на водните сдружения, откакто цените на тока за бизнеса потеглиха нагоре м.г.

Тя счита, че сегашният министър Гроздан Караджов имал право да си назначи за ръководители на държавните сдружения към Министерство на регионалното развитие хора, на които има доверие.

" Но би трябвало да ги следи изкъсо ", предизвести тя.

Коя е Виолета Комитова?

Бившият длъжностен министър на районното развиване и благоустройството е дълготраен учител в Университета за архитектура, строителство и геодезия. Тя е известна по-скоро като създател на разработки по урбанизъм, градоустройство и промишлена архитектура. Носител е на доста награди от архитектурни състезания. Комитова един път към този момент взе участие в служебно държавно управление, назначено от Румен Радев - това на Огнян Герджиков. В него тя беше заместник-министър на районното развиване и благоустройството. Единствените й обществени изяви тогава бяха свързани с рецензии против току-започналата тогава - през 2017 година, национална стратегия за саниране. Не е известно Комитова да членува в партия. Член е на две браншови организации - Съюза на архитектите в България и Камарата на архитектите в България. Комитова има обща компания с щерка си Гиляна, учредена през 2009 г.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР