Кандидатите за президент Румен Радев и Анастас Герджиков разкриха по

...
Кандидатите за президент Румен Радев и Анастас Герджиков разкриха по
Коментари Харесай

Радев: Сред първите в Европа сме по спад на заразени! Герджиков: Картинката не е толкова розова

Кандидатите за президент Румен Радев и Анастас Герджиков разкриха по време на дебата в Българска национална телевизия, че са имунизирани. Те разискаха здравната рецесия като влязоха в спор по тематиката.

" От през днешния ден данните, оповестени от " Ройтерс ", демонстрират, че България е на първите места в Европа по спад на броя на инфектираните. Проблемът е с изоставането на броя на имунизираните, както и с броя на умрелите, който е правопропоционален на слабия ритъм на имунизация ", сподели Радев.

" Не съм склонен с тази розова картинка. Кризата е доста тежка, доста хора са по лечебните заведения, има доста умряли. Можеха да се вземат ограничения в точния момент. Още лятото трябваше да се вземат щадящи проби, да подготвим лечебните заведения, да продължим стимулирането на лекарите на първа линия. Но за какво най-после внезапно въведохме този зелен документ? Призовавам всички като мен да се имунизират. Помогнах и на всички висши учебни заведения да се имунизират. Но с този зелен документ караме хората по насила да се имунизират. Аз не обичам нищо обвързвано с принудата. Мога да предложа ред неща. Просто постижими са. Говорих с лекари и ръководителите на лечебни заведения - желаят материали, да има антибиотици, да си получат парите, да ги подтикват. Трябва да помогнем на здравната система. Консултативният съвет за национална сигурност би трябвало да го свиквате на 3 месеца по закон, а в този момент преди август не го бяхте свиквали 18 месеца. Можехте да извикате експерти, които да дадат мого положителни препоръки ", разяснява Герджиков.

Опонентът му на собствен ред отвърна, че парите на здравните експерти са увеличени, медикаментите са обезпечени и се раздават медикаменти. " Аз получих друга информация в диалозите ми с медици и шефове на лечебни заведения ", сподели Герджиков, а Радев добави, че лекарите и мед-сестрите са прокудени от страната ни преди години.

" Питайте жителите на открито. Сравнявате интервала в този момент с предходен интервал, в който нямаше ваксини. Нека да не си измисляме розов свят, в който живеем ", сподели на собствен ред Герджиков.

" Зеленият документ не е прелестен, само че е независимост на избор и избави стопанската система, културата и така нататък Пълен локдаун ли е по-добрият вид? ", приключи тематиката Радев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР