Кандидатите за президент на Турция на основните партии вече са

...
Кандидатите за президент на Турция на основните партии вече са
Коментари Харесай

Кандидатите за президент на Турция на основните партии вече са ясни

Кандидатите за президент на Турция на главните партии към този момент са ясни. Основната съпротива – Народнорепубликанската партия, разгласи, че Мухарем Индже ще бъде техният претендент за най-високия пост в страната, заяви БНР.

Решението беше взето с болшинство на закрито съвещание на парламентарната група на групировката в Анкара, в което участваха 110 народни представители. На конгреса на Народнорепубликанската партия тази пролет кандидатурата за ръководител на депутата от Ялова събра ненадейно висока поддръжка, само че все пак водачът Кемал Кълъчдароглу резервира позицията си.

Кандидатурата на Реджеп Тайип Ердоган ще бъде импортирана през днешния ден във Висшата изборна комисия. Това ще създадат министър председателят на Турция Бинали Йълдъръм и водачът на Партията на националистическото деяние Девлет Бахчели.

316 депутати от ръководещата Партия на справедливостта и развиването с подписите си издигнаха кандидатурата на настоящия държавен глава. Ердоган подписа съдружното съглашение с националистите на борда на самолета си на връщане от аудиенция в Южна Корея.

Междувременно ръководителят на Висшата изборна комисия Сади Гювен заяви имената и на другите претенденти, чиито документи са изрядни и са съумели да съберат 100 000 подписа. Това са водачите на лявонационалистическата партия „ Ватан “ Догу Перинчек, на „ Добрата партия “ Мерал Акшенер, която наскоро се отдели от националистите, на умерено проислямската " Партия на щастието " Темел Карамоллаоглу и на дребната дясноцентристка " Партия на справедливостта " Ведждет Йоз.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР