Тръмп, ДеСантис и други републикански съперници споделят сцената в Айова

...
Кандидатите за президент на републиканците споделят сцена за първи път
Коментари Харесай

Кандидатите за президент на републиканците споделят сцена за първи път в надпреварата за Белия дом през 2024 г. на предизборно събитие в Айова.< /p>

Главните съперници Доналд Тръмп и Рон ДеСантис оглавиха годишната вечеря на Линкълн за набиране на средства на Републиканската партия.

Всички на тринадесет кандидати бяха дадени 10 минути да говорят по време на събитието.

Проучванията показват, че г-н Тръмп има преднина пред съперниците си, въпреки че правните му неволи нарастват.

Той каза на присъстващите, че е единственият кандидат, който може да спечели изборите догодина, и предположи, че това е единствената причина да бъде изправен пред куп наказателни и граждански обвинения.

Г-н Тръмп вече настоя, че ще продължи да се кандидатира за Белия дом, дори ако бъде осъден.

Имаше повече от 1200 души в огромната бална зала - всички от които имат огромно влияние върху това кой ще бъде републиканският кандидат.

Мнозина казаха, че имат наистина отворен ум за кого ще гласуват, но сред тълпата не липсваха стикери с Тръмп.

Нямаше никакво забавление да гледаш как различните кандидати взаимодействат помежду си. Всеки от тях имаше свой собствен апартамент зад кулисите, от който изскочиха, за да изнесат своята десетминутна реч. Те всъщност изобщо не трябваше да се виждат.

Вивек Рамасвами завладя залата и накара мнозина да овират, докато изнасяше бурно изпълнение - точно това, което трябваше да направи, ако искаше да си почине чрез

Представянето на Уил Хърд няма да бъде забравено набързо - но поради всички грешни причини. Публиката изглеждаше искрено шокирана да го чуе да казва, че Доналд Тръмп се кандидатира за президент само за да не влезе в затвора.

Шумни освирквания и дрънкащи прибори за хранене почти заглушиха останалото от това, което имаше да каже - с един мъж, който викаше „върви си у дома“. Беше ясно, че е загубил стаята.

Набирането на средства в петък идва ден след като бяха повдигнати нови обвинения срещу г-н Тръмп за предполагаемото му злоупотреба с класифицирани файлове.

Федералните прокурори разшириха наказателното си разследване срещу бившия президент за боравенето му с правителствени документи след напускане на поста, но той остава фаворит за номинацията на Републиканската партия.

Според средното проучване на общественото мнение на FiveThirtyEight г-н Тръмп е с 52,4%, губернаторът на Флорида ДеСантис с 15,5%, а всички останали са под 10% в надпреварата за републиканците.

Г-н Тръмп може скоро да бъде обвинен във Вашингтон в предполагаеми опити да отмени резултатите от изборите през 2020 г. Той отрече всички обвинения срещу него.

Айова е първият щат, в който гласоподавателите ще започнат процеса щат по щат на намаляване на кандидатите за президент до по един от всяка основна партия остава да се състезава на изборите през ноември 2024 г.

Сенаторът от Южна Каролина Тим Скот, бившият посланик в ООН Ники Хейли и бившият вицепрезидент Майк Пенс също присъстваха на събитието в петък.

Крис Кристи, бившият губернатор на Ню Джърси, пропусна набирането на средства, тъй като кампанията му се фокусира върху Ню Хемпшир.

Г-н ДеСантис е в Айова от четвъртък. Той обеща в крайна сметка да посети всичките 99 окръга на Айова, докато се стреми да повиши класирането си в щата и на национално ниво.

Кои са републиканските надежди, които не са посочени като Тръмп? Може ли ДеСантис да победи Тръмп в надпреварата през 2024 г.? ДеСантис събра повече пари от Тръмп, но не всички новини са добри

Губернаторът на Флорида е изправен пред критики - включително от републиканските редици - относно новите образователни стандарти, приети за средните училища в неговия щат.

Ред в учебната програма от 200 страници, в който се казва, че робите са научили полезни умения, които „могат да бъдат приложени в тяхна лична изгода“, предизвика спорове.

Г-н Скот, един от тримата черни републикански кандидати за президент през 2024 г., каза пред репортери в четвъртък: „Всъщност робството е разделяне на семейства, осакатяване на хора и дори изнасилване техните съпруги. Беше просто опустошително.

"Така че се надявам, че всеки човек в нашата страна - и със сигурност кандидатът за президент - ще оцени това."

Местните проучвания на общественото мнение в Айова показват, че г-н Скот може да набира скорост.

г-н Тръмп наскоро загуби поддръжник в ключовия щат Айова поради политически спор.

Сенатор от щата Айова реши вместо това да подкрепи г-н ДеСантис, дни след като г-н Тръмп разкритикува губернатора на Айова Ким Рейнолдс за запазване на неутралитет в надпреварата през 2024 г.

"Колко пъти сме стискали зъби и сме клатили глави за някои от нещата, които е казал бившият президент? “ каза Джеф Райхман пред NPR.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР