Кандидатите за президент и за парламент – вече с номера

...
Кандидатите за президент и за парламент – вече с номера
Коментари Харесай

Жребият в ЦИК: Номерата провокираха политиците да търсят скрита символика

Кандидатите за президент и за парламент – към този момент с номера в бюлетината. Дублират се единствено на участниците в двата вота. Кандидатите за 14 ноември получиха своите места в бюлетината.

До необичайния за страната ни избор „ 2 в 1 “ остават 32 дни. За първи път с машини ще избираме по едно и също време държавен глава и национално заседание.

За да избегне безпорядък, Централната изборна комисия даде идентични номера на партиите с претенденти за двата вота, а тези единствено за парламент - получиха самостоятелни номера.

Кандидатпрезидентската двойка Румен Радев-Илияна Йотова са с №6.

Снимка: btvnovinite.bg

Проф. Анастас Герджиков и полк. Невяна Митева – с №15, Лозан Панов и Мария Касимова-Моасе – с №19, а двойката на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова – с номер №17.

Снимка: btvnovinite.bg

В бюлетината за парламентарния избор се вижда, че обединението ГЕРБ-СДС е под №32, „ Българска социалистическа партия за България “ – №33, „ Продължаваме промяната “ ще се явят с №25, „ Демократична България “ – с №30, „ ИТН “ – с №24, а Движение за права и свободи – със 17.

Снимка: btvnovinite.bg

По традиция приемането на номер в бюлетината предизвика политиците да търсят скрита символика.

Хронология на жребия:

Първо беше изтеглен жребият за бюлетината с претендентите за президент, а по-късно и за народни представители. „ Изборното тото “ за президент е определящо, тъй като вотът за държавен глава е постоянен.

Снимка: btvnovinite.bg

Важно е още веднъж да се означи, че партиите, записали и претендент за държавен глава, и депутатска листа се явяват под еднакъв номер - този, избран от жребия за президентската бюлетина.

Снимка: btvnovinite.bg

Повечето политици разясниха, че не числата са значими, а посланията в идната акция.

Символиката зад числата:

Жребият беше коментиран и от Инициативния комитет на настоящия държавен глава Румен Радев и от настоящия вицепрезидент Илияна Йотова. Според Цветеслава Гълъбова шестицата символизира надеждност, а съгласно Йотова – това е цифрата на отличниците.

За да поддържат професор Анастас Герджиков в тегленето на жребия пристигнаха представители на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “, където претендентът за президент е ректор. Според тях най-важното е процедурата да е спазена.

Снимка: btvnovinite.bg

От „ Правосъдие за всеки “, подкрепящи Лозан Панов , повториха посланията си: „ Справедливост в българското общество. Без правдивост – страна няма.

ГЕРБ обясниха, че потеглят към парламентарните избори с концепция за съдружно ръководство. Росен Желязков посочи, че то ще бъде поръчител за постоянното ръководство.

Снимка: btvnovinite.bg

Българска социалистическа партия разчитат на растеж, съгласно изследванията. „ Ние ще създадем всичко допустимо, с цел да сме първа мощ, тъй като ГЕРБ са нашия главен конкурент “, съобщи Христо Проданов.

Продължаваме промяната обявиха предпочитание да са първи. „ Повече правдивост, по-малко корупция и с по-високи приходи ", добави Николай Минчев.

В обществените мрежи водачът на „ ИТН “ Слави Трифонов съобщи, че ще взе участие в управническа коалиция, която одобри наложителното електронно отдалечено гласоподаване, най-много поради българите зад граница.

От Демократична България нямат коментар за жребия. Изправи се БГ! Ние идваме ще се бори да бъде омбудсман в Народното събрание. От Движение за права и свободи считат, че номерът в бюлетината ще носи триумф и на партията, и на хората.

Снимка: btvnovinite.bg

От Вътрешна македонска революционна организация ще се борят да се върнат в Народното събрание. „ Имаме искания да сме представители на български патриоти, които не желаят да зависят от непознати страни “, изясни Юлиан Ангелов.

Най-добре одобри номера си певицата. Тя изясни, че е безпределно щастлива и към този момент има направен управнически проект в 10 точки. Първи в бюлетината за президент пък ще бъде емблематичният за всички митинги Йоло Денев .

И откакто числата за явяване на вота към този момент са избрани може да стартира и предизборната акция. По хронограмата на ЦИК това би трябвало да стане на 15 октомври.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР