Кандидатите за председател на БСП Корнелия Нинова и Кирил Добрев

...
Кандидатите за председател на БСП Корнелия Нинова и Кирил Добрев
Коментари Харесай

Нинова и Добрев гласуваха на фона на първи сигнали за нередности в изборите

Кандидатите за ръководител на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и Кирил Добрев гласоподаваха. Досегашният началник на партията даде вота си в СИК 1 на регион " Оборище ", а някогашният й заместител - в клуба на социалистите в Нови Искър.

Гласове в конкуренцията ще се зачитат и за другите двама претенденти - Валери Жаблянов и Красимир Янков, само че самите те трансфораха присъединяване си във фиктивно, откакто приканиха своитъе поддръжници да не вземат участие в избора. Целта им е интензивността да не прескочи 50%, резултатите да бъдат оповестени за невалидни и по този начин да се спре опороченият от подозрение за фалшификации опит за директен избор на ръководител. Подобни претекстове уточни и различен претендент, който се отдръпна - Георги Тодоров.

" Има много сигнали от сутринта, моят екип ги обобщава. Изпратили сме много сигнали. Имаме рекордьори, които за 22 минути са дали своят вот 30 души. Това са някакви гении, които за към 40 секунди е попълнил ЕГН-то си и е дал своя вот ", разяснява Кирил Добрев, откакто упражни правото си на глас.

По думите му мобилната секция във Варна би трябвало да обиколи 418 адреса, съгласно него това е за Рекордите на Гинес. Той пожела триумф на сътрудниците си, прикани социалистите да бъдат дейни и съобщи, че е дал своя вот за мощна и единна Българска социалистическа партия.

" Гласувах за мощна и единна Българска социалистическа партия. Гласувах Българска социалистическа партия още веднъж да е победител, тъй че хиляди да се гордеят с нея ", сподели още той и добави: " Прилича ми малко като в казармата, където получавах заповеди да копая от оградата до обед. В случая, ние гласуваме от сутринта, до момента в който изберем ръководител. Надявам се всички социалисти да са във форма ".

" Има рекордьори - от 7.00 ч до 7.22 на едно място са дали своят вот 30 индивида. Това значи, че за към 40 секунди всеки е дал своя вот, попълнил е ЕГН-то си, подписал се е и е излязъл. В общи линии, усвоихме всички практики, които нарушават изборния развой. Рекорд за Гинес ще има и при преносимите секции на някои места, където една кола би трябвало да обиколи 418 адреса, както е във Варна ", предвижда Кирил Добрев.

По-рано стана ясно, че в една от кюстендилските секции пропагандни материали в интерес на Корнелия Нинова са били сложени до урната за гласоподаване. Застъпникът на Добрев към този момент подава тъжба за нарушаване на изборните правила.

Самата Корнелия Нинова чака висока изборна интензивност на първия в историята на партията директен избор на водач. Това разяснява тя пред публицисти пред секцията в регион " Оборище " в столицата. Заедно с нея бяха народни представители от ПГ на " Българска социалистическа партия за България ".

" Видях го с очите си по време на срещите ми в страната, нашите членове желаят директния избор, значимото е да излязат и да упражнят вота си и да сме им основали условия за това ", сподели Нинова.

Тя прикани социалистите да гласоподават умерено и умно. " Днес всеки глас е значим, от вашия глас зависи ориста на Българска социалистическа партия и бъдещото на България ", съобщи Нинова. Тя уточни, че е гласувала тъкмо по тази причина - мнението на всеки да бъде значимо.

Също по този начин гласоподавам и да сложим завършек на порочния модел на ръководство на България, съобщи Нинова. Тя означи, че на този ден има едно забавно историческо събитие - борбата при Маратон. Тогава гърците побеждават персийците и избавят гръцката народна власт, а един грък Фидипид заобикаля дистанцията от Маратон до агората в Атина и на площада пред хората афишира успеха, уточни Нинова.

" Политиката е маратонско тичане, тя изисква неизменност и устойчивост ", разяснява тя и означи, че българските социалисти в последните четири години са били непрекъснати в борбата си против мафията, издържали са всички тествания и удари и е време на площада да разгласят успеха.

В отговор на упреците, че директният избор е изопачен, и поради неяснотата към изборните описи, Корнелия Нинова разяснява, че структурите и членовете на Българска социалистическа партия вършат описите, те знаят какъв брой са гласоподавателите и всяко обвиняване в този смисъл е обидно за членовете на партията. По думите й, десетки хиляди хора са ангажирани с този развой и няма по какъв начин върху всички тях да се упражнява някакъв напън за операция и имитация.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР