Кандидатите за подуправител на НОИ ще бъдат предлагани от депутати

...
Кандидатите за подуправител на НОИ ще бъдат предлагани от депутати
Коментари Харесай

Кандидатите за подуправител на НОИ ще бъдат предлагани от депутати или ПГ

Кандидатите за подуправител на Национален осигурителен институт ще бъдат предлагани от депутати или парламентарни групи, плануват процедурните правила, признати от Народното събрание. Номинациите се внасят в комисията по труда към Народно събрание в седемдневен период от приемането на разпоредбите.

Кандидатите ще бъдат проверявани за принадлежност към някогашната Държавна сигурност и разследващите служби на Българска народна армия. Изслушването им е навън съвещание на обществената комисия. Гласуването в пленарната зала е очевидно, посредством компютъризираната система. За определен се счита претендентът, получил повече от половината от гласовете на присъстващите депутати.

Национален осигурителен институт на следващия ден прави второто заплащане на паричните компенсации за безработица през месец юни

Ако повече от един кандидат е събрал повече от половината от гласовете, за определен се счита този, за който има най-вече гласове. Ако никой не е взел нужния брой, в повторното гласоподаване вземат участие двамата с най-вече гласове "за ". В случай че още веднъж никой не събере нужните гласове, Народно събрание открива нова процедура.

Новоизбраният подуправител подава декларация по Закона за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР