Кандидатите за народни представители трябва да изберат от кой МИР

...
Кандидатите за народни представители трябва да изберат от кой МИР
Коментари Харесай

ЦИК: 26 кандидат-депутати са избрани от два района

Кандидатите за народни представители би трябвало да изберат от кой МИР ще влязат в Народното събрание до часове

Двадесет и шестима претенденти за народни представители са определени по едно и също време в два многомандатни региона на изборите за 48-о Народно заседание. Решението на Централната изборна комисия (ЦИК) е оповестено нощес на уеб страницата на Комисията, предава Българска телеграфна агенция.

Кандидатите са длъжни в еднодневен период от узнаването документално да заявят в ЦИК от кой регион желаят да влязат в Народното събрание.

Сред определените от два региона е Делян Пеевски от Движение за права и свободи, който би трябвало да избере дали ще бъде народен представител от Благоевград или от Пазарджик. Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ е определен от Кърджали и от Шумен.

Съпредседателят на " Продължаваме Промяната " Асен Василев влиза в Народното събрание от Хасково и от 23 МИР-София. Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов е определен за народен представител от 25 МИР-София и от Варна.

Председателят на " Български напредък " и някогашен длъжностен министър председател Стефан Янев става депутат от Пловдив или от 24 МИР-София.

вече избра да е национален представител от Русе.

Съпредседателят на " Демократична България - обединяване " Христо Иванов влиза в Народното събрание от Пловдив или от 24 МИР- София. Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова е определена за народен представител от Благоевград и от 25 МИР-София.

С най-вече - шестима претенденти за депутати, определени от два региона, е Движението за права и свободи. От " Възраждане " от две листи са определени петима, от " Демократична България " - четирима, по трима от " Продължаваме Промяната ", ГЕРБ-СДС и " Българска социалистическа партия за България ", и двама от " Български напредък ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР