Кандидатите за народни представители от листата на Коалиция ГЕРБ-СДС в

...
Кандидатите за народни представители от листата на Коалиция ГЕРБ-СДС в
Коментари Харесай

Осветиха нов православен храм в София

Кандидатите за народни представители от листата на Коалиция ГЕРБ-СДС в 24 МИР - София Георг Георгиев и Валентин Радев участваха на освещаването на нов православен храм в София - „ Св. Благовещение “. За доизграждането на църквата в ж.к. „ Дружба-2 “ държавното управление на Бойко Борисов отпусна 100 000 лева За строителството със средства оказа помощ и Столична община.
Георг Георгиев уточни, че с помощта на напъните на държавното управление на Бойко Борисов, на Столична община в лицето на Йорданка Фандъкова и на кмета на регион „ Искър “ Ивайло Цеков този прелестен храм към този момент е реалност. „ Надяваме се, че това ще бъде един привлекателен център, едно място, където жителите на Дружба ще намират разтуха, помощ и вяра в тези сложни времена “, акцентира Георгиев и добави, че през последните 7 години за ремонт и ново строителство на храмове на Българската православна черква кабинетите на Бойко Борисов са отпуснали над 40 млн. лева
„ Правителството постоянно е пособие на всички вероизповедания у нас. В резултат на тази политика са ремонтирани и доизградени десетки духовни средища в страната. Пример за това е откритият през днешния ден храм „ Свето Благовещение “ в ж.к. „ Дружба- 2 “, чието създаване беше „ замразено “ от 2012 година до момента поради липса на средства. Като гражданин на регион „ Искър “ не мога да скрия удовлетворението си, че дружбенци имат толкоз хубав и привлекателен нов храм “, сподели Валентин Радев, претендент за депутат от 24 МИР.
С помощта на младежи от ГЕРБ в дворното пространство на храма по-рано бяха инсталирани пейки за потребностите миряните, които го посещават.
От църковното настоятелство на храма бяха връчени благодарствени писма на министър-председателя Бойко Борисов, кмета на София Йорданка Фандъкова и кмета на регион „ Искър “ Ивайло Цеков.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР