Кандидатите за митничари вече няма да държат тест за интелигентност.

...
Кандидатите за митничари вече няма да държат тест за интелигентност.
Коментари Харесай

Агенция Митници маха тестовете за интелигентност, кандидатите масово се проваляли

Кандидатите за митничари към този момент няма да държат тест за просветеност. Финансовото министерство предлага анулация на тези изпити с претекста, че се постанова да се облекчи процедурата за назначение на фрагменти в Агенция " Митници " (АМ). Оказва се, че доста висок % от искащите да работят в Автомагистрала нямат обикновени знания и разумно мислене, провалят се на тестванията и свободните места остават непопълнени.
Агенция " Митници " вкара тест за обща просвета за първи път през 2010 година, тъй като се оказа, че напиращи за работа не знаят дали Гъpция ни е южна или ceвepна cъceдка и през кои страни може да е минала арестувана на нашата граница пратка опиати, тръгнала от Колумбия. После тази инспекция отпадна, тъй като имаше доста скъсани. Но през 2015 година тогавашният шеф на митниците Ваньо Танов върна изпита, с цел да вдигне равнището на фрагментите, напомня в. " Сега ".
Сега обаче отново е на ред облекчение на процедурата за назначение, с цел да се насърчи ползата към митническата специалност и на състезанията да се явяват по-голям брой претенденти, написа в претекстовете на МФ. Според препоръчаните промени в Наредбата за професионалната и психическа склонност при назначение в системата на митниците ще отпаднат изпитите за просветеност освен за новаците, само че и за чиновниците, които аплайват за по-висок пост.
За сметка на това обаче се вкарва тест за интегритет. Става дума за проучване за професионална и психическа склонност " заради спецификата на митническата активност и високите условия към чиновниците ", написа в претекстовете. На процедура инспекцията за интегритет би трябвало да подскаже дали претендентът е податлив да взима рушвети и да не " вижда ", в случай че негови сътрудници прекрачват закона.
И тестванията за интегритет не са оригиналност. Изпитите за преданост и непоквареност бяха въведени преди години, само че дадоха трагични резултати. Така да вземем за пример близо 60% от митничарите от Капитан Андреево бяха заведени от психолога в рубрика " контрапродуктивни ". При попълването на въпросника те с лекост признали, че са нарушавали закона сред 5 и 10 пъти и е обикновено да се " покрива " сътрудник и че има и благородни неистини на работното място.
Подобни кадрови несгоди има и Министерство на вътрешните работи. Вътрешният министър Валентин Радев към този момент доста пъти се оплаква, че претендентите за работа в полицията се провалят на тестванията за просветеност, а постоянно не могат да покрият и физическите нормативи. " Да стартираме от това какъв брой е мъчно да намерим качествени хора. Колко доста отпадат от тях заради просветителни и всевъзможни други аргументи... Може би критериите ни да са високи ", сподели той преди към месец. Друг проблем съгласно силовия министър е, че на състезанията се явяват едни и същи хора. След като се изложат на изпитите в една регионална дирекция, отиват да се пробват в друга.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР